Promovabilitate de peste 93 la sută la bacalaureat


Intră acum și în grupul de

Şcoala suceveană şi-a confirmat şi în acest an valoarea, procentul de promovabilitate la examenul de bacalaureat fiind de peste 93 la sută. Mai exact, 93,64% dintre cei care au susţinut examenul în această sesiune l-au promovat, iar 1.992 de candidaţi au reuşit să obţină medii între 9 şi 10.

Patru dintre candidaţii cu media 10 sunt de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava, iar cel de-al cincilea concurent cu media maximă este de la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” din Câmpulung Moldovenesc.

Sînziana Bîrsanu, Theodora Chirilă, Alice Cojghiceanu şi Simina Toderaş sunt candidatele cu 10 pe linie de la Colegiul „Petru Rareş”, iar Cosmina Moroşan este absolventa Colegiului Naţional „Dragoş Vodă” din Câmpulung Moldovenesc care a terminat bacalaureatul cu media 10.

Potrivit statisticii întocmite de Inspectoratul Şcolar Suceava privind rezultatele acestei sesiuni de bacalaureat, din cei 6.575 de candidaţi prezenţi la examen, 403 concurenţi nu au reuşit să promoveze bacalaureatul, 401 dintre aceştia picând cu note mai mici de cinci, în timp ce doi concurenţi au picat cu medii între 5 şi 5,99.

Astfel, 6.157 de candidaţi au luat bacalaureatul, iar cei mai mulţi dintre ei au promovat cu medii de la 8 la 8,99. Este vorba despre un număr de 2.391 de absolvenţi de liceu. Urmează apoi candidaţii cu medii de la 9 la 9,99, 1.987 la număr, şi cei cu rezultate de la 7 la 7,99, fiind vorba despre 1.512 concurenţi.
Numai 262 dintre absolvenţii de liceu din judeţ au promovat examenul cu medii de la 6 la 6,99.

Alţi 15 concurenţi au fost eliminaţi din examenul de bacalaureat pentru că au fost surprinşi copiind. Pentru că frauda a fost depistată de către preşedintele comisiei de examen în anumite situaţii, sau de către inspectorii şcolari delegaţi să supravegheze bacalaureatul, în alte situaţii, şi nu de către profesorii supraveghetori din clasele în care cei 15 concurenţi eliminaţi susţineau examenul, dascălii supraveghetori au fost înlocuiţi, nu au mai avut voie să supravegheze la alte probe şi riscă sancţiuni. Situaţia lor va fi analizată în cadrul unei şedinţe a Consiliului de Administraţie al IŞJ.

Duminică seara, până la orele 20:00, candidaţii nemulţumiţi de rezultatele obţinute au avut posibilitatea să depună contestaţii.

Acestea vor fi rezolvate între 7 şi 8 iulie, afişarea rezultatelor finale fiind pe 9 iulie.


Intră acum și în grupul de