Nechifor: PNL estimează oficial că deficitul bugetar va fi de 6,1 în 2021. Se pare că cei care au preluat guvernarea nu le au cu economia și au găsit vinovații-pensiile, alocațiile sau anul bisect


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele pentru administrație al Pro România, deputatul de Suceava Cătălin Nechifor, a constatat că modul în care actualii guvernanți vor să acționeze în viitor prevăd o creștere a deficitului bugetar la 6,1 la sută în 2021.

Nechifor arată că din legea bugetului de stat pentru anul 2020 se constată că deficitul bugetar va crește în 2020 la 4,4 la sută și la 6,1 la sută în 2021, în condițiile în care Tratatul de la Maastricht prevede că deficitul maxim acceptat în UE e de 3 la sută, iar depășirea va duce la sancționare din partea Comisiei Europene pentru deficit excesiv.

„Din câte se vede, liberalii se grăbesc tare cu deficitul, an după an prevăd o creștere de vreo 35%. Doar că asta nu e bine deloc. Cu alte cuvinte să iei deficitul de la 3% din PIB în 2018 și să îl duci la 3,6 în anul curent, la 4,4 în 2020 și 6,1 în 2021 asta înseamnă să fii „gospodar”. Dar din dar se face raiul, știm asta, dar cu ce suntem vinovați că băieții ăștia care au preluat guvernarea pare -se că habar n-au cu economia, deh au și stat vreo 7 ani pe bară. Știm, au găsit și vinovații: pensiile, alocațiile, anul bisect…”, a comentat Nechifor.


Intră acum și în grupul de