PNL Suceava are un nou preşedinte şi un nou Birou Interimar


Intră acum și în grupul de

„Domnia” lui Valică Gorea în fruntea organizaţiei judeţene Suceava a PNL a încetat chiar înainte să înceapă. Gorea nu a primit din partea conducerii centrale a PNL girul de a coordona activitatea organizaţiei judeţene Suceava a partidului, în locul său fiind numit drept preşedinte interimar fostul prefect al judeţului, Alexandru Ştefan Băişanu.

Biroul Permanent Naţional a decis, luni, ca Băişanu să conducă organizaţia şi i-au dat acestuia şi un Birou Interimar Judeţean din care fac parte primarii aleşi ai PNL, Marius Ursaciuc, Gabriel Şerban, Ioan Moraru, Adrian Popoiu, Ioan Pavăl şi Nicolae Zdrob. Pe lângă aceştia, Băişanu va trebui să colaboreze şi cu parlamentarii PNL, deputatul George Coroamă şi senatorul Tiberiu Prodan, acestora alăturându-se şi deputatul minorităţii italiene din România, Mircea Grosaru şi prorectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, Aurel Burciu.

Băişanu îl va avea alături de el pe Ovidiu Doroftei, ex-prefect de Suceava şi pe mai tinerii Ştefan Gudula, Ovidiu Ilisei, Cezar Ioja, Octavian Ilişoi, dar şi o concurenţă pe măsură, Mihai Aurel Steiciuc, omul cu care s-a duelat pentru preşedinţia organizaţiei municipale Suceava a partidului. Interesant este că omul care spunea despre sine că are „anvergura necesară” coagulării PNL, Valică Gorea, nu a fost nominalizat nici măcar ca membru în noul Birou Interimar, el fiind trecut în felul acesta pe linie moartă în partid.

„Mă voi pune în slujba PNL Suceava. Vreau să se înţeleagă faptul că în PNL Suceava nu sunt duşmani unii cu alţii. Singurii adversari politici pe care liberalii îi au sunt în celelalte partide”, a declarat, la puţine momente după numire, Băişanu. El a anunţat că vineri, de la ora 16, va avea loc prima şedinţă a noului Birou, în care vor fi discutate problemele din cadrul organizaţiilor existente şi stabilite coordonatele pentru bătălia pentru Preşedinţia României din toamna acestui an.


Intră acum și în grupul de