IŞJ a solicitat MECI prelungirea perioadei de validare a dosarelor candidaţilor la titularizare


Intră acum și în grupul de

Peste 100 de candidaţi ce şi-au depus dosare pentru a participa la examenul de titularizare din 15 iulie nu şi-au validat dosarele, fapt pentru care nu vor putea susţine testarea. „Până pe data de 7 iulie s-au înscris 1771 de candidaţi pentru examenul de titularizare şi 45 pentru etapa de detaşare din care 30 participă şi la concursul de titularizare”, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă adjunctul IŞJ Suceava, Virginel Iordache, completând cu faptul că la suplinirea pentru continuitate din care 89 participă şi la concursul de suplinire calificată din data de 28 august.

„Din cei 1771 şi-au validat dosarele numai 1.495 candidaţi. La centrul 1 de înscriere de la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava din 138 dosare nevalidate 77 sunt ale candidaţilor absolvenţi ai promoţiei 2009 iar aceştia mai au posibilitatea să-şi valideze dosarele până pe data de 8 iulie. Şi la centrul 2 de înscriere organizat la Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” Suceava sunt 138 nevalidaţi din care 76 absolvenţi din acest an. Mai avem 123 de candidaţi absolvenţi din sesiunile anterioare nu şi-au validat dosarele” a precizat adjunctul IŞJ Suceava. Acesta a mai adăugat că a solicitat Ministerului Educaţiei prelungirea termenului de validare a dosarelor până vineri. „Dacă nu îşi validează dosarele, nu vor fi primiţi în examen. Validarea în server-ul Ministerului este obligatorie, altfel candidaţii nu sunt consideraţi înscrişi”, a spus Virginel Iordache.

Pe data de 10 iulie, un număr de 63 de candidaţi vor susţine proba practică la 26 de discipline.

Adjunctul IŞJ Suceava a mai menţionat că au apărut o serie de modificări în calendarul de mobilitate ce urmează după concursul de titularizare. Astfel pe 22 şi 23 iulie are loc repartizarea nominală în şedinţă publică, pe 24 iulie posturile titularizabile pentru care nu a optat nimeni vor fi transferate ca posturi netitularizabile cu o valabilitate de 1 an. Pe data de 25 iulie se va realiza repartizarea candidaţilor ce au solicitat detaşare la cerere, putând fi ocupate şi aceste posturi transformate iar a doua zi se va reactualiza lista posturilor repartizate netitulare.

În perioada 27-29 iulie are loc ocuparea posturilor de către cadrele didactice ce beneficiază de continuitate pentru suplinire şi repartizarea candidaţilor ce au obţinut note mai mari de 5 şi care vor avea ca şi activitate didactică suplinirea calificată. În ziua de 31 iulie se vor emite şi comunica deciziile de repartizare pe posturi după care se va face o reactualizare a listei posturilor rămase ce vor putea fi ocupate într-o nouă etapă de mobilitate, după data de 3 august.

Anul acesta în judeţul Suceava sunt vacante 355 posturi titularizabile şi 651 netitularizabile.


Intră acum și în grupul de