Economistul sucevean Luminița Chihăi (Pro România): Guvernul Orban este primul guvern care ne spune că vom merge din rău în mai rău. Deja face aceleași greșeli făcute de Guvernul Viorica Dăncilă


Intră acum și în grupul de

Luminița Chihăi, fondator al Pro România, a declarat, vineri, că Guvernul condus de Ludovic Orban face aceleași greșeli pe care le-a făcut Guvernul Viorica Dăncilă în ceea ce privește bugetul de stat.

Economistul sucevean a arătat, în primul rând, că este o situație în premieră când un guvern își angajează răspunderea pe Legea bugetului de stat și că aceasta nu va fi discutată în Parlament, ci doar vor putea fi depuse amendamente de care Guvernul poate sau nu să țină cont.

Luminița Chihăi a declarat că în ceea ce privește estimările, Guvernul Orban face aceleași greșeli pe care le-a făcut Guvernul Dăncilă la bugetul pentru anul 2019.

Ea a apreciat că Guvernul Orban se bazează pe o creștere economică foarte optimistă, de 4,1 la sută, investiții de 4,5 la sută, deficit de 3,59 la sută care este din nou foarte optimist.

„Ca o premieră, deficitul estimat până în 2022 va ajunge la 6,1 la sută. Este primul guvern care ne spune că ne va merge din rău în mai rău, ceea ce a dus la scăderea ratingurilor de țară foarte mult, de la stabil la scăzut”, a spus Chihăi.

Ea a reiterat că o creștere economică de 4, 1 este foarte optimistă, menționând că Guvernul Dăncilă a estimat o creștere asemănătoare și nu s-a putut realiza, ceea ce se va întâmpla și acum.

„Ne întrebăm ce creșteri de taxe vor urma și sperăm să nu crească foarte mult. Mediul de afaceri vorbește de creșterea impozitului pe dividende și de lărgirea bazei de impozitare pentru contribuțiile de asigurări sociale și de sănătate”, a spus Chihăi care speră ca aceste taxe să rămână la nivelul actual.

Pro România – conferința de presa

Gepostet von NewsBucovina.ro am Donnerstag, 19. Dezember 2019

În ceea ce privește legea privind scăderea TVA de la 19 la 16 la sută, Chihăi a spus că probabil nu va fi adoptată, apreciind ca o inepție scăderea atât de bruscă a TVA în actualele condiții economice din țară.


Intră acum și în grupul de