Nechifor depune amendamente la bugetul pentru 2020 pentru drumul expre Siret-Suceava-Pașcani, Autostrada Nordului, centura Gura Humorului, spitalele Suceava și Fălticeni, magistrala de gaz spre Vatra Dornei și DN 29 A: Suceava a cam fost uitată și trebuie să susținem să primească ceea ce trebuie


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației județene Suceava a Pro România, deputatul Cătălin Nechifor, a anunțat, vineri, că va depune amendamente la Legea bugetului de stat pentru anul 2020 în ceea ce privește magistrala de gaz natural spre Vatra Dornei, pentru spitalele din județ, pentru centura orașului Gura Humorului, pentru drumul expres Siret-Suceava-Pașcani și pentru modernizarea drumului național Suceva-Dorohoi.

„Voi depune amendamente pentru a corecta ceea ce s-a fundamentat greșit în buget. Aștept lângă mine toți parlamentarii de Suceava care doresc ca lucrurile să fie mișcate cât mai repede”, a declarat deputatul Pro România.

Cătălin Nechifor a spus că nu a găsit în proiectul legii bugetului pentru anul 2020 foarte multe investiții prevăzute pentru județul Suceava și că sunt foarte multe domenii unde nu sunt alocate niciun leu.

După ce a prezentat bugetele mai multor ministere unde pentru Suceava nu sunt alocări sau alocări foarte mici, el a arătat că în domeniul Transporturilor, unde sunt necesare investiții majore, se prevăd fonduri pentru elaborarea studiilor de fezabilitate pentru drumul expres Siret-Suceava-Pașcani, dar că sunt întinse pe anii 2020, 2021 și 2022 și că nu se prevede autostradă pe acest traseu, dar că sunt fonduri pentru studii și pentru Autostrada Nordului.

„E vorba de studii.Nu va fi făcut ceva semnificativ în viitorul apropiat”, a spus Nechifor.

El a arătat că în ceea ce privește centurile ocolitoare, sunt prevăzute pentru Fălticeni, Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc, dar nu se regăsește cea a orașului Gura Humorului, exact locul de intrare în zona de excelență în turism și unde sunt cele mai mari blocaje.

Nechifor a mai spus că nu a regăsit alocări de fonduri pentru drumul național Suceava-Dorohoi care e stricat complet și care în urmă cu doi ani a beneficiat de o finanțare modestă.

În ceea ce privește domeniul Sănătății, pentru Suceava nu sunt prevăzute fonduri, a spus Nechifor care a arătat că va fi nevoie de fonduri pentru investițiile anunțate de președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, dar că e nevoie și de finanțare pentru punerea în funcțiune a Spitalului Fălticeni.

Pro România – conferința de presa

Gepostet von NewsBucovina.ro am Donnerstag, 19. Dezember 2019

Cătălin Nechifor a spus că ministrul sucevean al Culturii nu a prevăzut nicio finanțare pentru județul Suceava, dar că ministrul semnează un amendament alături de Alina Gorghiu, alocarea a 2 milioane de lei pentru orașul Timișoara.

„Domnul Gheorghiu chiar nu a găsit niciun proiect finanțabil la Suceava? Vorbim de mai mulți ani de acel muzeu de artă al județului care nu a mai prins contur. Cred că era momentul ca domnul ministru să-și pună amprenta pe un proiect important”, a spus Nechifor.

„Până luni la ora 10:00 voi depune o serie de amendamente pentru Suceava”, a spus Nechifor.

El a arătat că va depune amendament pentru finanțarea magistralei de gaz Pojorâta-Vatra Dornei pe care nu a găsit-o finanțată în bugetul ministerului de resort, pentru centura orașului Gura Humorului care este prioritară, pentru drumul național Suceava-Dorohoi, o creștere a alocării financiare pentru studii de fezabilitate și studii tehnice atât pentru drumul expres Siret-Pașcani cât și pentru Autostrada Nordului astfel încât banii să fie alocați toți în acest an pentru ca lucrările să înceapă și că va depune amendamente pentru Spitalul Municipal Fălticeni și pentru SJU Suceava pentru spitalul de copii și pentru spitalul oncologic.

El i-a cerut lui Gheorghe Flutur să fie solidar cu sucevenii și să susțină aceste amendamente.

Nechifor crede că e o lipsă de pregătire a celor care au elaborat bugetul care au uitat de județul Suceava și că își dorește ca județul Suceava să primească ceea ce trebuie prin Legea bugetului, pentru că, în caz contrar, consideră că e un „furt electoral” al PNL


Intră acum și în grupul de