Senatorul Mîrza, contrariat de reclamaţiile la DNA pentru activităţi din perioada mandatului PSD


Intră acum și în grupul de

„E de neînţeles ca preşedintele CJ Suceava să tot facă reclamaţii la DNA”, a declarat, vineri, liderul PSD Suceava, senatorul Gavril Mîrza, făcând referire la plângerea înaintată de şeful administraţiei judeţene la DNA privind activitatea SC Drumuri şi Poduri Suceava din perioada când conducerea CJ Suceava era asigurată de PSD. Mîrza consideră că înainte de a face plângerea la DNA, preşedintele CJ Suceava ar fi trebuit să discute atât cu el cât şi cu fostul director al SC Drumuri şi Poduri, actualul subprefect Eugen Girigan, dacă avea suspiciuni legate de modul cum a fost condusă această firmă. „Îmi exprim nemulţumirea şi nedumerirea că partenerul de coaliţie a făcut plângere la DNA asupra unor fapte interpretabile. Este un partener nesincer”, a apreciat preşedintele PSD Suceava, arătând că la SC Drumuri şi Poduri SA Suceava, firmă ce aparţine CJ Suceava, a fost efectuat şi un audit extern care nu stabileşte nici vinovăţii şi nici nu evidenţiază „lucruri dubioase”.

Potrivit lui Mîrza, anul trecut, la finele lunii iunie, când fosta conducere a societăţii Drumuri şi Poduri SA a fost înlocuită, firma avea un profit de 2,4 milioane de lei şi lucrări efectuate şi recepţionate în valoare de 7 milioane de lei, dar care nu erau încasate întrucât beneficiarul lucrărilor, Direcţia de Drumuri şi Poduri nu avea la vremea respectivă fonduri. El a arătat că, în aceste condiţii, noua conducere a societăţii a reuşit ca până la sfârşitul anului 2008 să înregistreze o pierdere de peste 4 milioane de lei. „Mă întreb dacă nu e vorba de o acţiune de falimentare a societăţii şi vânzarea pe nimic a acestei societăţi a Consiliului Judeţean”, a spus senatorul PSD, care a cerut Consiliului Judeţean Suceava şi reprezentanţii acestei instituţii în AGA şi CA a SC Drumuri şi Poduri să analizeze temeinic situaţia şi să informeze opinia publică privind situaţia reală a firmei.

Mîrza a mai arătat că o altă reclamaţie făcută de Gheorghe Flutur la DNA privind proiectul judeţean de utilităţi iniţiat în perioada în care conducerea CJ era asigurată de PSD a fost cercetată şi a fost respinsă ca netemeinică şi este convins că şi această plângere va avea acelaşi traseu.

Liderul PSD Suceava a invitat partenerii de coaliţie să facă front comun şi să se preocupe serios de problemele oamenilor din judeţ. „Aruncatul pisicii de la unul la altul nu e o soluţie”, a mai spus Mîrza.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, în urmă cu o lună că, în urma auditului efectuat la societatea Drumuri şi Poduri SA Suceava, unde acţionar unic este CJ Suceava, a fost depistată o deturnare de fonduri în valoare de 80 de miliarde de lei vechi şi că în aceste condiţii, a dispus să fie sesizată Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). ”Am dispus trimiterea la DNA a unei plângeri penale pentru delapidare, deturnare de fonduri de 80 de miliarde de lei vechi pentru lucrări executate în 2008 fără comandă, fără punerea la dispoziţie a terenului, fără a se factura”, a spus Flutur.

Fostul director al societăţii Drumuri şi Poduri SA Suceava, Eugen Girigan, actual subprefect de Suceava a declarat că respectivele lucrări au fost făcute respectând toate procedurile, fiind realizate în baza unei comenzi. El a menţionat că, în ceea ce priveşte nefacturarea lucrărilor, acestea au fost efectuate în perioada mai-iunie 2008, iar după alegerile locale, noua conducere a CJ Suceava nu a mai facturat aceste lucrări.


Intră acum și în grupul de