Deputatul Gheorghe Coroamă şi primarul Constantin Gabriel Şerban au trădat PNL în favoarea PD-L


Intră acum și în grupul de

Deputatul liberal Gheorghe Coroamă şi-a anunţat, joi, înscrierea în PD-L. El a declarat, într-o conferinţă de presă, că a decis să se alăture echipei lui Gheorghe Flutur cu care a început să facă politică în urmă cu cinci ani. „Fac acest pas pentru că de unul singur nu poţi să reprezinţi cum trebuie comunităţi. Se poate doar într-o echipă”, a afirmat Coroamă. El a arătat că un alt motiv care l-a determinat că ia această decizie îl constituie lupta internă din PNL. „De prea mult timp îmi consumam energia în bătălii interioare în partid”, a spus Coroamă.

În acelaşi timp, primarul de Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Constantin Şerban, a declarat că este simpatizant al PD-L, singurul partid care l-a sprijinit în derularea proiectelor pentru municipiu. El a spus că deşi a câştigat din primul tur alegerile în municipiu, nu a beneficiat de nici un sprijin din partea foştilor miniştri liberali pentru asigurarea căldurii în oraş, pentru diverse investiţii sau pentru dezvoltarea turistică a acestei staţiuni, iar unul dintre miniştrii liberali, Cristian David, i-a spus chiar că nu poate fi ajutat că şi aşa sunt prea mulţi primari liberali.

Şerban a adăugat că PD-L nu s-a plâns de numărul de primari şi că, chiar în condiţiile în care el reprezenta PNL, a fost sprijinit atât pentru soluţionarea problemei căldurii în oraş, cât şi pentru modernizarea pârtiei de schi. „De aceea am decis să-mi exprim simpatia pentru PD-L”, a spus Şerban, care a precizat că nu intenţionează să părăsească Partidul Naţional Liberal.

La rândul său, preşedintele PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că cei doi care s-au alăturat echipei PD-L, unul ca membru şi celălalt ca simpatizant, au aceeaşi grupă sangvină, de centru-dreapta, şi că a construit împreună cu ei PNL la Suceava. „Este un pas înainte pentru coagularea forţelor de centru-dreapta”, a spus Flutur. El a înmânat deputatului Coroamă insigna PD-L şi un exemplar din Statutul partidului, adăugând că încă nu au fost confecţionate insigne pentru simpatizanţi, dar că se gândeşte să o facă. Preşedintele PD-L Suceava a mai arătat că acest partid a câştigat zece colegii în judeţul Suceava şi că a obţinut doar şapte posturi de parlamentari şi că, prin venirea în partid a lui Coroamă, numărul parlamentarilor PD-L de Suceava a ajuns la opt.

La rândul său, secretarul general al PD-L Suceava, deputatul Ioan Bălan, a declarat că mai mulţi primari din judeţ sunt simpatizanţi ai PD-L şi că aceştia vor fi anunţaţi pe parcurs. Întrebat dacă prin absorbirea de aleşi din alte partide nu procedează la fel ca PSD în guvernarea 2000-2004, Flutur a răspuns că situaţiile nu sunt comparabile, întrucât cei doi revin în echipa în care au performat.


Intră acum și în grupul de