PSD Suceava optează pentru Mircea Geoană-candidat unic al coaliţiei de guvernare la preşedinţia României


Intră acum și în grupul de

Pe fondul indeciziei preşedintelui României, Traian Băsescu, de a candida pentru un nou mandat, liderii PSD Suceava, au sugerat, vineri, partenerilor din coaliţia de guvernare susţinerea lui Mircea Geoană, drept candidat unic al parteneriatului PSD-PD-L la Preşedinţia României în vederea înlăturării tensiunilor între partidele aflate la putere şi concentrarea pe actul guvernării. „E o decizie complicată pe care o sugerăm PD-L pentru că Traian Băsescu nu s-a hotărât încă dacă va candida pentru un nou mandat”, a declarat prim-vicepreşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor.

El a arătat în cadrul unei conferinţe de presă că situaţia actuală a ţării nu este „prea fericită” şi că se prognozează o contracţie de opt la sută a economiei şi că în aceste condiţii, actul guvernării trebuie să fie responsabil, să fie mult mai coerent şi să fie găsite şi puse în aplicare soluţii concrete de ieşire din criză, prin sprijinirea mediului de afaceri şi a cetăţenilor.

Nechifor consideră că pentru următoarele şase luni ar fi foarte important ca partidele din coaliţie să se concentreze mai mult pe guvernare, iar gestionarea ţării să nu fie afectată de campania electorală, motiv pentru care ar fi benefică sprijinirea lui Mircea Geoană drept candidat unic al coaliţiei PSD-PD-L la Preşedinţia României. „Ar fi oportun să luăm o decizie politică şi să stabilim sprjinirea unui candidat unic al coaliţiei de guvernământ, care să fie Mircea Geoană, care şi-a anunţat deja candidatura şi ar avea şanse de a câştiga alegerile din primul tur de scrutin, ceea ce ar determina şi reducerea costurilor legate de organizarea alegerilor”, a explicat parlamentarul sucevean.

El a arătat că Mircea Geoană este „o soluţie decentă” pentru Preşedinţia României şi a subliniat că potrivit sondajelor de opinie din ultima perioadă, preşedintele PSD se află pe un trend crescător în intenţia de vot a populaţiei, în timp ce Traian Băsescu este pe un trend descrescător.

La rândul său, liderul PSD Suceava, senatorul Gavril Mîrza, a declarat că această propunere vine şi pe fondul indeciziei preşedintelui României de a candida pentru un nou mandat. „Observ că Traian Băsescu tace şi nu spune nimic nici în cazul Ridzi şi cred că îl face să mediteze dacă mai candidează sau nu”, a spus Mîrza.


Intră acum și în grupul de