PNL Suceava începe în forţă campania de refacere a partidului


Intră acum și în grupul de

Preşedintele interimar al organzaţiei judeţene a PNL Suceava, Alexandru Băişanu, şi-a exprimat duminică, într-o conferinţă de presă, convingerea că primarul liberal de Câmpulung Moldovenesc, Constantin Gabriel Serban, care şi-a anunţat simpatia pentru PD-L şi preşedintele acestuia, Gheorghe Flutur, „îşi va reveni în scurt timp” şi că nu exclude ca şi deputatul Gheorghe Coroamă, care s-a înscris în PDL la finele săptămânii trecute să revină în PNL, partid care i-a oferit fotoliul de deputat de Vicov.

Alexandru Băişanu a spus că a doua zi după anunţul făcut de deputatul Gheorghe Coroamă că se înscrie în PDL Suceava s-a pus la dispoziţia Biroului Permanent Judeţean al PNL Suceava care, în unanimitate i-a acordat un vot de încredere, fiind reconfirmat în funcţie. Băişanu a afăcut acest lucru deoarece a plecat la „drum” alături de Coroamă şi i s-a părut firesc să primească din partea organizaţiei judeţene un vot de încredere pentru a-şi continua mandatul.

Preşedintele PNL Suceava a mai declarat că declaraţia de simpatie a primarului liberal din Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Constantin Şerban, a fost făcută „la supărare”, la finele sptmânii treute, pe motiv că a fost înlocuit din funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale Câmpulung Moldovenesc, cu consilierul judeţean Mihai Vranău. „Supărarea va fi cu siguranţă temporară. După alegerile prezidenţiale îşi va reveni din rătăcirea ocazională”, a mai spus Alexandru Băişanu. Gabriel Constantin Şerban şi-a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă „simpatia” pentru PDL şi mai ales pentru preşedintele acestui partid, şeful executivului judeţean, Gheorghe Flutur, dar că rămâne membru al PNL.

În ceea ce priveşte plecarea deputatului de Vicov, Gheorghe Coroamă, la PDL, liderul PNL Suceava a spus că este „o pierdere minimă” din punct de vedere electoral în condiţiile în care în colegiul acestuia PNL a obţinut doar 12 la sută la europarlamentare şi posibilitatea obţinerii un scor mai bun la cele prezidenţiale era nulă.

El a mai arătat că a discutat cu deputatul Coroamă după ce acesta a anunţat că se înscrie în PDL şi că acesta ar fi spus că regretă gestul făcut din motiove ce ţin de modul „dictatorial” cu care este condus PDL Suceava de câţiva oameni. „Să nu vă miraţi dacă deputatul Goerge Coroamă va reveni în PNL după concediu. Va trebui să tranşăm o serie de dispute din partid şi Coroamă să aibă linişte în partidul care l-a consacrat şi l-a făcut om politic”, a mai spus Băişanu. Deputatul Gheorghe Coroamă a declarat că a decis să se înscrie în PDL pentru a se alătura echipei lui Gheorghe Flutur, cu care a început să facă politică în urmă cu cinci ani.

Preşedintele PNL Suceava a mai spus că în ultima perioadă, primarii PNL din judeţ „sunt bombardaţi de invitaţiile” făcute de preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, de a intra în PDL, arătând că în acelaşi mod a acţionat şi PSD când Gavril Mîrza era preşedinte al CJ Suceava, în perioada 2000-2004. „Când era Gavril Mîrza preşedinte al CJ Suceava aproximativ 30 % dintre primari au fost forţaţi să treacă la PSD. Acelaşi lucru încearcă acum şi Gheorghe Flutur, dar primarii noştri spun că nu vor deraia”, a mai spus Alexandru Băişanu. El consideră că după alegerile prezidenţiale, indiferent de rezultat, actuala coaliţie de guvernare nu va mai funcţiona şi că PNL va reveni la guvernare.


Intră acum și în grupul de