Liderul PMP Suceava, Marian Andronache, după ce Rareș Bogdan a spus că liberalii au fost nevoiți să înghită „niște broaște râioase” pentru a putea guverna: Probabil s-a referit la problemele lor interne


Intră acum și în grupul de

Președintele PMP Suceava, viceprimarul Marian Andronache, a declarat, marți, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că nu a înțeles la ce a făcut referire prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan care s-a referit la unii dintre cei care au susținut instalarea Guvernului Ludovic Orban ca fiind „broaște râioase” pe care PNL trebuie să le înghită.

„Probabil s-a referit la problemele lor interne. Toți miniștrii sunt PNL. PMP nu participă la guvernare. Nu putem discuta dacă apare un secretar de stat sau un subsecretar de stat, unde ei au nevoie, că am participa la guvernare. Dacă am avea miniștri, da, am putea spune că participăm la guvernare”, a spus Marian Andronache.

El a arătat că un partid este la guvernare când are miniștri în Guvern pentru că ministrul decide și nu secretarii de stat sau subsecretarii de stat.

Marian Andronache a spus că speră că Rareș Bogdan nu s-a referit la cei din PMP ca fiind „broaște râioase”.

„Eu sper să nu fi făcut referire la așa ceva”, a spus Andronache.

Întrebat care ar fi problemele interne din PNL, el a arătat că și în PNL sunt lupte interne mari.

„Sunt convins că la ei sunt lupte mari interne. Sunt lupte care se dau pe posturi pentru secretari de stat, pentru prefecți, pentru subprefecți, pentru deconcentrate”, a spus Marian Andronache.

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat duminică seara, la un post tv că pentru a schimba guvernul Dăncilă și pentru a instala un nou guvern condus de Ludovic Orban, liberalii au fost nevoiți să înghită „niște broaște râioase”.

 „Noi guvernăm în acest moment alături de alte şapte grupări politice, forţe politice. Unele dintre ele, personal, şi nu doar eu, foarte mulţi dintre liberali, şi sunt convins că şi Ludovic Orban, cu toată experienţa şi toleranţa sa, excesivă de multe ori, nu e cel mai fericit să stea braţ la braţ cu mulţi dintre cei care l-au tocat mărunt, l-au făcut în toate felurile şi ne-au făcut şi pe noi şi pe preşedinte”, a declarat Rareș Bogdan.

Prim-vicepreședintele PNL susține că, în acest moment, PNL este nevoit să înghită „broaște râioase” ca să poată guverna.

„Am înţeles că interesul acestei ţări este să oferim un guvern, să schimbăm Guvernul Dăncilă, şi atunci am înghiţit nişte broaşte râioase. Să ştiţi că nu le-am înghiţit cu mare plăcere şi nici nu stăm lângă aceste broaşte râioase cu mare plăcere, dar stăm pentru că asta e politica. Nu avem decât 96 de parlamentari şi avem nevoie de 233 de voturi. Asta nu înseamnă că ne pupăm pe gură cu ei şi nici că suntem de acord sau că uităm ce au făcut în ultimii trei ani de zile”


Intră acum și în grupul de