Eurodeputatul Petru Luhan a intrat în pâine la Bruxelles


Intră acum și în grupul de

Europarlamentarul PD-L de Suceava, Petru Luhan, a declarat, miercuri, că în cadrul Parlamentului European va funcţiona ca membru plin în comisia de Dezvoltare Regională, şi în subcomisia de Securitate şi Apărare şi supleant în comisia Libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE). Totodată, el a arătat că va fi membru al Delegaţiei pentru Elveţia, Islanda şi Norvegia şi Spaţiul Economic European şi supleant în Delegaţia pentru Australia şi Noua Zeelandă.

În ceea ce priveşte alegerea unui preşedinte al Parlamentului European din Polonia, eurodeputatul sucevean consideră că este un mare câştig şi pentru România, întrucât polonezul Jerzy Buzek este familiarizat cu problemele ţărilor din fostul bloc comunist. „Nu mai avem voie să vorbim de Europa de Vest sau de Europa de Est, ci doar de Europa unită”, a spus Luhan.

El a ţinut să mai sublinieze că interesele europene sunt comune atât în ceea ce priveşte criza economico-financiară, problemele legate de schimbările climatice, de siguranţa energetică sau de securitate naţională şi internaţională.

Fostul premier polonez Jerzy Buzek, candidat al Partidului Popular European (PPE) susţinut, de asemenea, de socialişti şi de liberali, a fost ales, marţi, preşedinte al Parlamentului European, fiind primul preşedinte al PE dintr-o ţară est-europeană.


Intră acum și în grupul de