Principala sursă de apă a municipiului Fălticeni ar putea fi repusă în funcţiune de săptămâna viitoare


Intră acum și în grupul de

În cursul săptămânii viitoare, staţia Baia III şi-ar putea relua activitatea de alimentare cu apă a municipiului Fălticeni, potrivit estimărilor primarului Vasile Tofan, care şi-a exprimat speranţa că miercuri seara sau joi dimineaţa vor începe lucrările de refacere a digului provizoriu al staţiei de captare a apei de pe râul Moldova, urmate de curăţarea pompelor. „Am reuşit până acum să menţinem alimentarea cu apă a oraşului din celelalte două surse”, a arătat Tofan.

Staţia de alimentare cu apă a municipiului Fălticeni de pe râul Moldova, a fost scoasă, luni, din funcţiune după ce digul de protecţie a fost rupt în urma creşterii debitului râului în urma precipitaţiilor abundente căzute la sfârşitul săptămânii. Digul a fost distrus pe o lungime de 150 m liniari, fapt ce a condus la imposibilitatea utilizării acestei surse de apă potabilă ce asigura 400 de metri cubi pe oră, iar alimentarea oraşului se realizează din sursele de adâncime, Baia I şi II care, în condiţii normale de exploatare, asigură necesarul de apă potabilă a municipiului Fălticeni pentru cinci zile.

Potrivit primarului din Fălticeni, la captarea de apă Baia III s-a început construcţia unui dig definitiv, dar că în prezent, lucrările sunt întrerupte pentru că, după ce o parte a lucrării a fost realizată s-a organizat o licitaţie pentru desemnarea constructorului ce va continua lucrările, dar că licitaţia a fost contestată.


Intră acum și în grupul de