Petru Luhan – de la foarte bine la…mai bine de atât nu se putea !


Intră acum și în grupul de

Pentru unii români criza nu va fi ceva urât. Chiar nici nu ştiu dacă vor simţi că aceasta a trecut, cu condiţia să nu dureze mai mult de cinci ani. Mă refer aici la europarlamentarii noştri, cei 33 aleşi ai României care au fost trimişi la Bruxelles pentru un mandat de cinci ani în care, cel puţin teoretic ar trebui să susţină cauza României.

Numai că această cauză, dacă nu cumva ea este deja pierdută în Europa, va fi greu de susţinut atâta vreme cât „ai noştri” nu prea se vor vedea pe acolo, ci mai mult familiile politice europene la care au aderat din start.

Mai mult sau mai puţin trecută cu vederea a fost simbria pe care europarlamentarii de România o vor încasa lunar – peste 6.000 de euro. Asta în unităţi monetare aproximative româneşti înseamnă ceva mai bine de 25.000 de lei (adică peste 250 de milioane de lei vechi). Se adaugă gratuitatea la orice tip de transport în spaţiul intracomunitar şi diurna pentru cazarea şi masa fiecăruia. Ar mai fi de spus că europarlamentarii vor avea la dispoziţie undeva la 18.000 de euro, lunar, pentru activităţile lor curente, de birou parlamentar.

Despre munca pe care aceştia vor trebui efectiv să o presteze, lucrurile au fost frumos zugrăvite de Renate Weber, fost şi actual europarlamentar, care a spus că „la Bruxelles dacă munceşti, foarte bine. Dacă nu, asta e!”. Deci, în consecinţă, sunt convins că mulţi, de emoţie, vor alege varianta ce se termină cu „…asta e!”, că e mai simplu. Şi la fel de bănos.

Sunt extrem de curios însă cum va face suceveanul Petru Luhan ca lumea să îl perceapă ca pe un om vrednic ce a meritat să ajungă în Parlamentul European. Chiar sunt curios pentru că, dacă ar fi să ne aducem aminte, la Suceava, presa locală l-a tot acuzat că are un salariu foarte mare, la nişte atribuţii care nu justificau cheltuirea sumei de bani resepctive.

Era vorba despre 15.000 de lei lunar. Acum Luhan mai adaugă 100 de milioane de lei vechi la ce trebuie să încaseze după 30 de zile de lucru şi pe deasupra mai are şi cam 20.000 de euro disponibil la cheltuit pe diverse alte lucruri. Acum chiar nu mai are motive de plâns. Criza poate să lovească România pe ambele părţi. Pentru el de abia 2012 va fi un an cu ceva probleme. De acomodare cu noile realităţi politice din România.


Intră acum și în grupul de