George Mîndruță este candidatul PLUS la funcția de primar al municipiului Fălticeni. El a activat zece ani în SPP, iar din 2011 a lucrat în misiunile ONU din Sudanul de Sud și Libia


Intră acum și în grupul de

George Mîndruță coordonator al Comunității Locale PLUS Fălticeni si propunerea de candidat pentru Primăria Fălticeni, anunță formațiunea.

George Mîndruță este falticenean, are 47 de ani, a absolvit Colegiul Național ,,Nicu Gane” în anul 1990, profil matematică-fizică. A absolvit Institutul Militar Auto ,,Basarab 1” din Pitești în anul 1993 și a activat până în anul 2001 în Ministerul Apărării Naționale în două unități militare din București. În anul 2001 a fost transferat în cadrul Serviciului de Protecție si Pază de unde, în octombrie 2011, a trecut în rezervă.

Ca militar a participat la misiuni externe în teatre de operațiuni sub egida NATO (misiunea SFOR 9 în Bosnia-Hertzegovina) și ONU (Afghanistan și Sudan). În anul 2011 a devenit angajat ONU lucrând în misiunile ONU din Sudanul de Sud si Libia până in 2019.

George Mîndruță este licențiat in drept și are un Master în Securitate Comunitară și Terorism.

La sfârșitul lunii ianuarie 2020 se încheie trei luni de când George Mîndruță conduce comunitatea PLUS Fălticeni. La scurt timp după ce a fost ales în această funcție, George Mîndruță a anunțat principalul obiectiv al echipei PLUS: Primăria Fălticeni. Pentru atingerea acestui obiectiv s-a demarat un proces amplu de întărire a organizației într-un context dificil: un municipiu condus de PSD și o guvernare PNL la nivel național.

,,Nu iubesc înfrângerile, iar un război se câștigă bătălie cu bătălie”, susține George Mîndruță.

În această perioadă s-a coagulat nu doar un nucleu, ci o echipă consistentă. Disciplina, spiritul de organizare, respectul pentru ceilalți sunt atribute cu care George Mîndruță a convins mulți oameni de bine să se alăture acestui proiect, PLUS Fălticeni.

 Împreună au participat la viața de partid și s-au implicat activ în viața comunitații.

În luna octombrie 2019, europarlamentarul USR PLUS, Ramona Strugariu, a participat la discuții cu membrii comunității locale PLUS Fălticeni, dar și cu cetățeni ai municipiului, prezenți la ”Târgul Mărului”, eveniment organizat anual în orașul nostru.

George Mîndruță a luat parte la o întâlnire a Alianței USR PLUS, desfășurată la Iași în aceeași lună, unde a avut discuții cu copreședinții Alianței, Dacian CIOLOȘ și Dan BARNA, despre viziunea partidelor față de dezvoltarea regională.

Luna decembrie a fost una foarte încărcată și a debutat cu Ziua Națională a României, eveniment în timpul căruia membrii Alianței au depus o coroană de flori la Altarul Eroilor . Pe 17 decembrie a debutat acțiunea cu scop caritabil ”Dăruim împreună bucurie de Crăciun”, în colaborare cu USR Fălticeni și Centrul pentru copii cu dizabilități Sf. Tereza din localitate. În urma acestei acțiuni, 35 de copii au primit cadouri și 17 familii nevoiașe din Fălticeni au beneficiat de donații constând în alimente, îmbrăcăminte, cărți și jucării.

Ziua Revoluției Române a fost marcată printr-o depunere de coroane din partea Alianței USR PLUS la monumentul Eroilor Revoluției, dar și prin participarea lui George Mîndruță ca invitat special, alături de Radu Bercea, fost deținut politic, la evenimentul ”Memoria Retinei Gulagului Românesc”, organizat de Asociația Fălticeni Cultural.

Pe 29 decembrie 2019, membrii echipei USR PLUS au fost alături de profesor universitar doctor Daniel Șandru, cetățean de onoare al Fălticeniului și Coordonator Regional PLUS, care și-a lansat cartea ”Lumea Majestății Sale”. Ziua a continuat cu evenimentul ”Gala Comunității Fălticenene, unde Daniel Șandru a fost premiat pentru contribuția sa la promovarea culturii și împreună am participat la licitația caritabilă care a avut loc pentru a ajuta familii nevoiașe.

 În ianuarie 2020, membrii Alianței, în colaborare cu Sorina Ciotu, trainer specializat, au oferit gratuit fălticenenilor interesați un curs de dezvoltare personală, structurat pe parcursul a 5 săptamâni.

Considerând ca nu doar de Crăciun sau Paști se fac fapte bune, și în luna ianuarie am demarat o acțiune umanitară, ”Dăruim Împreună”, prin care s-au oferit donații, din partea Alianței și a altor oameni de bine, câtorva familii cu o situație materială precară.

Având în vedere că în România numărul donatorilor de sânge este redus, am considerat că trebuie să continuăm să ne implicam și să transmitem un mesaj organizând pentru a doua oară, în decurs de 6 luni, o campanie de donare de sânge, prin care să sprijinim centrul de transfuzii Suceava.

La precedenta campanie ,,Donează un pic în PLUS” au participat în jur de 100 de persoane, mai mult de jumătate din aceștia fiind acceptați ca și donatori de către Centrul de transfuzii. Cu această ocazie, s-au recoltat peste 20 litri de sânge, iar bonurile valorice primite de către donatori au fost dăruite unei familii monoparentale din Fălticeni.

 „Comunitatea locală PLUS își va aduce contribuția la crearea și menținerea unei comunități deschise și solidare, ancorată într-un stat responsabil, promovând principiile transparenței și  meritocrației”, susține George Mîndruță, coordonator local PLUS Fălticeni


Intră acum și în grupul de