După ce a stat nouă ani în administrarea Primăriei Frasin, Tabăra Bucșoaia ar urma să devină Complex sportiv național, cu finanțare a Companiei Naționale de Investiții și MTS


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, că singura soluție pentru salvarea Taberei de la Bucșoaia ar fi revenirea acesteia în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului și cu sprijinul Companiei Naționale de Investiții să fie transformată în Complex sportiv național.

„Nu se întâmplă nimic cu Tabăra Bucșoaia de prea mult timp. Ea a fost transferată cu ani în urmă la Primăria Frasin. S-a deteriorat și mai mult. Sunt 20 de pavilioane în inventar”, a spus Flutur.

El a arătat că a discutat cu reprezentanți ai Ministerului Tineretului și Sportului pentru preluarea în administrare a taberei și crearea unui complex sportiv național, proiect care ar urma să fie finanțat prin Compania Națională de Investiții.

Flutur a spus că din 2021 MTS ar putea accesa și fonduri europene pentru amenajarea bazei sportive.

„Eu cred că e singura soluție să facem astăzi ceva în inima județului, la Bucșoaia, în tabăra rămasă în paragină”, a spus Flutur.

El a menționat că se dorește o acțiune mixtă, turism și sport pentru tineret, mai ales că în zona de nord-est a țării nu sunt astfel de complexuri.

„Soluția este preluarea de urgență a taberei de către Ministerul Tineretului și Sportului”, a spus Flutur.

În aprilie 2011, prin Hotărâre de Guvern, tabăra a fost preluată de Primăria oraşului Frasin, la acea dată apreciindu-se că autoritatea locală va putea să o modernizeze și să obțină fonduri din administrare, dar tabăra s-a deteriorat și mai mult pentru că autoritatea locală nu a obținut fonduri pentru aceasta.

Terenul pe care se află tabăra a fost primit de statul român cu titlu gratuit de la Casa Regală şi nu poate fi înstrăinat sau concesionat, iar destinaţia lui nu poate fi schimbată.

Tabăra de la Bucşoaia a fost deschisă din 1937 când a fost inaugurată de Regele Carol al II-lea.


Intră acum și în grupul de