Dan Ioan Cușnir: Haosul și harababura sunt cuvintele de ordine în municipiul Suceava unde fiecare construiește ce vrea, unde vrea, când vrea și cum vrea


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, consilierul județean Dan Ioan Cușnir, a criticat, luni, printr-un comunicat de presă „haosul și harababura” din urbanismul municipiului Suceava subliniind că Suceava a devenit un oraș nefrecventabil, sufocat de interese private meschine care lucrează în detrimentul interesului de grup și al comunității.

Vă prezentăm integral comunicatul de presă transmis de Dan Ioan Cușnir.

„În Suceava administrată de 16 ani de Lungu Ion și de prințișorului moștenitor Hașovschi Lucian, fiecare construiește ce vrea, unde vrea, când vrea și cum vrea.

                Cuvintele de ordine sunt haosul și harababura. Acești 2 indivizi cu un parcurs educațional îndoielnic și care NU locuiesc în Suceava, s-au dovedit incapabili că prin viziune și reguli să asigure progresul și ordinea în Suceava. În absența regulilor care ar fi trebuit să ducă la un oraș în care să fie instaurată ordinea, Suceava a devenit un oraș nefrecventabil, sufocat de interese private meschine care lucrează în detrimentul interesului de grup și al comunității.

Suceava NU are un arhitect șef care ar fi avut o viziune arhitecturală de dezvoltare a orașului.

Suceava NU are Plan Urbanistic General deși legea prevede obligativitatea aprobării PUG-ului în Consiliul Local.

Suceava NU a finalizat cadastrarea, este înscrisă doar parțial în Planul Național de Cadastru și Carte Funciară, plan care trebuie finalizat până în 2023.

Suceava NU are un Registrul al Spațiilor Verzi real, în conformitatea cu situația din teren.

                Unde duc lipsa Arhitectului, a Planului Urbanistic General, a Cadastrarii și a Registrului Spațiilor Verzi real? Nu pot duce altundeva decât la un oraș sufocat de haos și harababura.

                Va prezint o situație pentru a înțelege unde duce lipsa de reguli care să ducă la ordine. Pe stradă Mărășești, în locul unei case care avea doar parter, s-a eliberat o Autorizație de Construire pentru “supraetajare cu un nivel”. Este evident artificiul prin care supraetajarea s-a făcut cu 2 nivele dar Departamentul de Specialitate din Primărie NU se autosesizează, Disciplina în Construcții NU se autosesizează, trebuie doar ca locuitorii din zonă să aibă răbdare până când alte mașini, ale viitorilor  proprietari, vor fi parcate pe puținul spațiu verde rămas. 

                În cei 16 ani de când conduc Suceava, Lungu și Harșovschi s-au dovedit impotenți din punct de vedere administrativ. Comunitatea NU mai este solidară cu administrația pentru că liderii actualei administrații nu generează încredere. Mai este puțin până când Sucevenii vor avea ocazia să își ia orașul înapoi!”

Dan Cușnir,

Președinte Organizația Municipală PSD Suceava

„Totul pentru Suceava!”  


Intră acum și în grupul de