Sondaj: 46 la sută dintre suceveni îl votează tot pe Ion Lungu pentru funcția de primar al Sucevei. La Consiliul Local Suceava lista PNL ar fi votată de 44 la sută dintre suceveni


Intră acum și în grupul de

Un sondaj intern al PNL Suceava indică faptul că primarul Ion Lungu ar câștiga alegerile locale din vara acestui an, el fiind creditat cu intenții de vot de 46 la sută, următorul candidat fiind cu circa 30 de procente în spate.

Primarul Ion Lungu a declarat, miercuri, în conferință de presă, că în perioada următoare PNL va anunța candidatul la funcția de primar al Sucevei, dar că vor fi lăsați să-și anunțe oficial candidatura ceilalți competitori.

Întrebat care ar fi prioritatea viitorului mandat de primar, Ion Lungu a evitat să răspundă, spunând că le va anunța la timpul potrivit, lăsând astfel să se înțeleagă că va fi candidat pentru un nou mandat.

El a recunscut apoi că în municipiul Suceava PNL beneficiază de încredere, arătând că potrivit unui sondaj intern, lista de candidați PNL la Consiliul Local Suceava ar obține 44 la sută din voturi.

Primarul a spus că și el stă bine în sondaj, beneficiind de o intenție de vot de 44 la sută.

Ion Lungu a menționat că sondajul a fost făcut în perioada 20-30 ianuarie, prin interviuri directe cu respondenții în toate cartierele pe toate străzile din municipiu, pe 1058 de subiecți, realizat de o firmă din Iași cu care face sondaje de peste 10 ani.

Primarul a arătat, fără să ofere rezultatele pentru că sondajul este unul intern, că au mai fost măsurați și alți candidați, dar că el este cel mai bine plasat, cu peste 30 de procente față de următorul clasat, fără să-l nominalizeze.

Primarul a spus că în sondaj au fost incluși, între alții, posibilul candidat al PSD, Mirela Adomnicăi, posibilul candidat al USR, Teodora Munteanu, dar că de la Pro România a fost măsurată Cătălina Vartic, pentru că la data începerii era presupus candidat și nu Florin Sinescu care a fost desemnat, iar la Forța Națională a fost măsurat Alexandru Băișanu.

Ion Lungu a subliniat că a dorit să afle dacă este susținut în continuare de suceveni și că a constatat că beneficizaă de o încedere solidă în rândul sucevenilor, arătând că preferă să fie regretat decât să fie huiduit.

„Am vrut să văd dacă sucevenii mă mai doresc sau nu. Dacă nu, mă retrag eu singur. Decât să fiu huiduit, mai bine să fiu regretat”, a spus Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de