Băişanu despre disputele dintre liderii locali ai PD-L şi PSD: „Asistăm la un spectacol grotesc”


Intră acum și în grupul de

„Asistăm la un spectacol grotesc. Capii celor două partide se acuză în mod continuu fără a face ceva şi pentru judeţ”, a declarat joi preşedintele interimar al liberalilor suceveni, Ştefan Alexandru Băişanu, sugerându-le liderilor locali ai coaliţiei de guvernare să renunţe la critici şi să se concentreze asupra problemelor cu care se confruntă judeţul, în condiţiile în care aceştia sunt plătiţi din banii publici. „Gheorghe Flutur îl atacă pe Gavril Mîrza, Gavril Mîrza îl atacă pe Gheorghe Flutur. Apoi Cătălin Nechifor îl atacă pe Gheorghe Flutur, după care Flutur îl atacă pe Nechifor. Şi tot aşa, iar în realitate judeţul Suceava şi România sunt în pragul colapsului”, a subliniat Băişanu.

Printre problemele judeţului la care a făcut referire, liderul liberal a amintit de situaţia drumurilor din judeţul Suceava, arătând că deşi au existat promisiuni că vor fi realizate „mii de kilometri” de drumuri, până în prezent nu s-a întâmplat nimic în acest sens. „Au venit buluc în judeţul Suceava. Şi Traian Băsescu, şi premierul celor din PD-L, Emil Boc, şi ministrul transporturilor, Radu Berceanu şi tot nu s-a făcut nimic. Ba mai mult, a fost stricat şi drumul european 85, la intrarea în Suceava spunându-se că se construieşte şoseaua de centură. Iar pe de altă parte, de un an de când Gheorghe Flutur se află la conducerea CJ Suceava nu s-a dat în lucru nici măcar un kilometru de drum judeţean”, a explicat Alexandru Băişanu.

O altă problemă adusă în atenţia liderilor PD-L şi PSD o constituie blocurile pe care conducerea Spitalului de Judeţean de Urgenţă Suceava intenţiona să le ridice în curtea acestei unităţi spitaliceşti. „Domnul Rîmbu a fost peste 10 ani membru PSD, director pe la Finanţe, iar după ce a făcut varză această instituţie, acum vrea să facă acelaşi lucru şi cu spitalul”, a apreciat liderul PNL, arătând că directorul Spitalului Judeţean a renunţat la ideea construirii acestor blocuri numai după ce presa şi societatea civilă s-au sesizat asupra acestui caz.

În ceea ce priveşte aprecierile deputatului social-democrat, Cătălin Nechifor, cu privire la starea necorespunzătoare a pistei aeroportului Suceava, Băişanu consideră că acesta nu este persoana cea mai îndreptăţită să aducă aceste critici, în condiţiile în care în ultimii 12 ani PSD s-a aflat la conducerea judeţului, perioadă în care se puteau găsi soluţii pentru modernizarea aeroportului. „Acum se trezesc şi plâng soarta aeroportului. În acelaşi timp, Gheorghe Flutur vine acum şi vorbeşte de parcă el ar fi fost cel care a adus noile curse externe de pe aeroport şi asta ar fi fost preocuparea lui”, a conchis liderul interimar al PNL Suceava.


Intră acum și în grupul de