Bogdan Loghin: Ce viziune și dezvoltare putem avea la Rădăuți cu un primar care introduce rețea Fifi? El nu face diferența între Wi-Fi și Fifi. A făcut de râs municipiul Rădăuți când a insistat ca AFIR să înregistreze Grupul de Acțiune Locală în loc să meargă cu documentația la Ministerul Fondurilor Europene


Intră acum și în grupul de

Fostul primar interimar și fost viceprimar al municipiului Rădăuți, Bogdan Loghin, a declarat, luni, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că actualul primar al municipiului Rădăuți, Nistor Tatar, nu a evoluat în cei patru ani de mandat, iar cu o gândire fără viziune orașul nu are nicio șansă de dezvoltare.

„Nistor Tătar nu poate fi un om cu viziune. În 2020 el nu face diferența între Wi-Fi și Fifi. Nu știu ce înseamnă rețea Fifi, după cum a spus el la TV. El a spus că implementează un sistem Fifi. Am căutat și nu știu ce înseamnă Fifi. Îi va rămâne mult timp sintagma Fifi. În discursul lui nu s-a corectat cu nimic în ultimii patru ani. Putea fi o evoluție”, a spus Bogdan Loghin.

Fostul primar interimar a amintit că primarul actual nu este familiarizat nici măcar cu instrumentele de finanțare europeană.

„El se laudă acum cu GAL-ul, a auzit el ceva de POR sau de POCU, că știe el. El a depus documentația pentru GAL(Grup de Acțiune Locală) nu la Ministerul Fondurilor Europene, a depus la AFIR. S-a certat cu oamenii acolo că i-a spus lui cineva că acolo trebuie să depună. A luat număr de la registratură și sus, în colț, în dreapta scrie redirecționare AFIR. Vă dați seama că ăia un an de zile au râs de noi și noi vrem să recucerim lumea să fie Rădăuți ce era odată când era la fel ca Cernăuți”, a spus Bogdan Loghin.

El consideră că șansele de dezvoltare ale municipiului Rădăuți sunt nule cu așa gândire și cu o așa evoluție.

„Rădăuțenii cunosc asta. Foarte multă lume scrie și în on-line și îmi scrie chiar în privat pentru că altfel li se reproșează de primar că mă susțin”, a spus Loghin.

El a arătat că există o strategie de dezvoltare a municipiului Rădăuți, cu care ar trebui corelat bugetul local, dar că se fac lucrări de apă și canal care nu se pot apoi interconecta pentru că primarul are o gândire simplă și face asemenea lucrări doar că stă cineva în zonă care votează.

Bogdan Loghin a mai explicat că a propus un program de refacere trotuare, multianual, și să se explice oamenilor care este parcursul lucrărilor, că în primul an se modernizează trotuarele pe partea dreaptă, iar apoi cele de pe partea stângă.

„ Dacă oamenii văd pe o stradă două trotuare făcute și pe alta niciunul, ce pot să gândească?”, a întrebat fostul primar interimar.

El consideră că nici măcar în ceea ce privește unele lucruri simple nu există o gândire normală.

„Nu mai vorbesc de proiecte de dezvoltare, că din punctul acesta de vede orașul e mort”, a spus Loghin.

El a arătat că acum primarul încearcă, cu schele prin zăpadă, lucrări pentru supramansardarea de la Spitalul municipal.

„Am fost și eu(cu acest proiect n.n.) la CNI,  la comisiile tehnice. Acum se face să vadă lumea, dar nu mai merge așa”, a spus Bogdan Loghin.


Intră acum și în grupul de