Senatorul PSD Ioan Stan cere ministrului Sănătății să aloce fondurile pentru dotarea Spitalului Municipal Fălticeni arătând că au fost finalizate lucrările de construcții și asigurate dotările nemedicale


Intră acum și în grupul de

Senatorul PSD de Suceava Ioan Stan a solicitat, marți, printr-o interpelare adresată ministrului Sănătății, Victor Costache, să aloce fondurile necesare pentru dotările medicale pentru Spitalul Municipal Fălticeni arătând că pentru darea în funcție a spitalului au fost deja finalizate lucrările de construcție și sunt asigurare dotările nemedicale.

„Spitalul municipal din Fălticeni funcționează într-o clădire veche de peste 160 de ani, aflată într-o stare precară, în pericol de prăbușire în orice moment. Spitalul răspunde nevoilor de îngrijire a peste 150.000 de prezumtivi pacienți, locuitori ai municipiului Fălticeni și ai zonelor arondate acestuia din punct de vedere sanitar”, a arătat senatorul Ioan Stan.

El subliniază că, în ultimii trei ani, municipalitatea locală, cu sprijinul ministerului de resort, a reușit să pună la dispoziția constructorilor sprijinul financiar necesar pentru finalizarea lucrărilor de construcție la noul spital municipal și dotarea nemedicală a acestuia.

„Pentru ca să intre în funcțiune, noua unitate mai are nevoie doar de dotările cu aparatura medicală, în valoare de 24 de milioane de lei, bani care trebuie alocați de Ministerul Sănătății, în baza contractului cadru”, precizează Ioan Stan.

El a amintit că deși licitațiile pentru aceste dotări au trecut toate etapele legale și deși contractele au fost deja semnate cu furnizorii, finanțarea necesară pentru aparatura destinată secțiilor și compartimentelor spitalului, nu a fost încă obținută.

Primăria orașului Fălticeni și cadrele medicale ale spitalului au transmis documentele cadru către Ministerul Sănătății atât anul trecut, la finalul lunii octombrie, cât și în luna ianuarie, a acestui an. Având în vedere că noua clădire a Spitalului municipal din Fălticeni îndeplinește toate standardele de funcționare, vă solicit, stimate domnule ministru, alocarea sumei de 24 de milioane de lei din bugetul Ministerului Sănătății, pentru dotarea cu aparatura tehnică medicală a spitalului și pentru inaugurarea, cât mai curând posibil a acestei unități sanitare, cu participarea dumneavoastră”, a mai arătat Ioan Stan.  


Intră acum și în grupul de