Suceveanul care și-a înjunghiat un consătean a fost trimis în judecată. Cearta a început după ce agresorul a propus să întrețină raporturi sexuale cu soția consăteanului în schimbul banilor pe care i-a cheltuit pe băutură


Intră acum și în grupul de

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor.

Anterior, NewsBucovina a relatat despre acest caz. Inițial, din informațiile purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, era vorba de tentativa de omor a bărbatului dar și de tentativa de viol a soției acestuia.

Astfel, potrivit Purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, infracțiunea a avut loc în data de 20 ianuarie 2019.

În acea zi, în jurul orei 14:00, bărbatul, care se deplasa cu o căruță, s-a întâlnit cu un cunoscut și cei doi s-au deplasat pe raza comunei în care ambii domiciliază. În timpul deplasării, bărbații au consumat alcool.

În seara aceleiași zile, în jurul orei 21:30, cei doi au ajuns la locuința bărbatului agresat, care l-a invitat pe bărbatul trimis în judecată în casa sa, pentru a mai purta diverse discuții.

Probatoriul procurorilor arată că agresorul a dat niște bani celuilalt bărbat, care a mers la un vecin să cumpere 0,5l de pălincă, pe care cei doi au consumat-o.

Totodată, sursa menționează că în casă se la afla și soția celui agresat.

La scurt timp, pe fondul stării avansate de ebrietate în care se afla, bărbatul trimis în judecată a afirmat către celălalt că ar avea o datorie faţă de el, adică ar trebui să-i dea bani pentru băutura pe care a consumat-o dar, pentru că acesta i-a replicat că nu are bani, agresorul a propus în schimb să întrețină relații sexuale cu soția celuilalt.

Soţii au refuzat acest lucru, motiv pentru care agresorul a scos din buzunar un cuţit tip briceag şi i-a ameninţat pe cei doi.

Atunci, stăpânul casei s-a ridicat de pe fotoliul pe care stătea, s-a apropiat de măsuţa de lângă pat unde se aflau telefoanele mobile şi a luat unul dintre acestea, l-a împins pe agresor şi s-a îndreptat către uşă cu intenţia de a suna la poliție.

În același timp, agresorul a sărit din spate asupra lui cu intenţia de a-l opri să părăsească încăperea. Având însă în mâna dreaptă cuţitul, bărbatul a provocat o plagă tăiată celuilalt în zona gâtului, după care s-a împiedicat și a căzut pe podea.

Bărbatul rănit a părăsit în grabă locuinţa, ascunzându-se în apropiere, şi de pe telefonul său mobil a apelat 112.

Tot atunci, agresorul a părăsit locuința și a plecat acasă.

Ulterior, bărbatul agresat a fost transportat la spital. Conform concluziilor medicului legist acesta a prezentat o plagă şi o excoriaţie cervicală antero-laterală stânga şi o echimoză piramida nazală produse prin lovire cu obiect tăietor-înţepător, precum şi prin lovire cu sau de corpuri dure. Medicul legist a apreciat că leziunile ar necesita în vederea vindecării un număr de 8-9 zile îngrijiri medicale.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.


Intră acum și în grupul de