Alexandru Băișanu propune un candidat unic al opoziției pentru funcția de primar al Sucevei care să-l învingă pe Ion Lungu în alegerile locale. El spune că dacă în sondajele de opinie ar fi cotat cu prima șansă își va asuma o asemenea candidatură


Intră acum și în grupul de

Deputatul sucevean Alexandru Băișanu, vicepreședinte al Partidului Forța Națională, a anunțat, joi, că susține desemnarea unui candidat unic al partidelor de opoziție care să intre în competiția electorală împotriva primarului Ion Lungu astfel încât acesta să fie învins în alegeri.

Băișanu a spus într-o conferință de presă că a observat că se anunță mai mulți candidați la funcția de primar al Sucevei, candidați care au legătură directă cu primarul Ion Lungu, „candidați care au stat în siajul lui Ion Lungu, care au fost plătiți de primarul Ion Lungu, candidați care au grade de rudenie cu primarul Ion Lungu”.

El consideră că e o manevră electorală și că primarul Ion Lungu are nevoie de mai mulți „iepuri” în această campanie electorală pentru ca voturile să nu se îndrepte spre un singur candidat care să-l învingă pe Ion Lungu.

„Ion Lungu este un candidat de bătut”, a spus Băișanu care susține că unul dintre argumente este ceea ce a găsit Curtea de Conturi a României după verificarea activității Primăriei Suceava și care reprezintă doar o mică parte din nereguli.

Baisanu vorbește

Deputatul Ștefan Baisanu (Forța Naționala) – conferința de presa

Gepostet von NewsBucovina.ro am Mittwoch, 12. Februar 2020

„Este important ca toate forțele politice sucevene care își doresc trimiterea lui Ion Lungu acasă și își doresc o Primărie care să dezvolte acest oraș să înțeleagă că e bine să fie un singur contracandidat pe care să-l sprijine toată lumea. Dacă vor fi doi-trei-zece oameni puși de Ion Lungu și Gheorghe Flutur pentru a fi iepuri pentru a candida pe fals și pentru a obține fiecare pentru ei o mie, două mii, cinci sute, două sute de voturi asta nu-l avantajează decât pe Ion Lungu”, a spus Alexandru Băișanu.

El consideră că singura variantă ca Suceava să aibă alt primar este coalizarea forțelor politice în susținerea unui singur contracandidat.

Băișanu a spus că acest candidat poate fi identificat în urma unui sondaj de opinie făcut serios din care să reiasă care este persoana dorită de suceveni pentru funcția de primar.

„Eu, Alexandru Băișanu, voi susține pe oricine iese pe locul întâi în urma acestui sondaj, acel om care poate să-l învingă pe Ion Lungu și să redea municipiului Suceava speranța unei dezvoltări, iar sucevenilor speranța că trăiesc într-un oraș în care merită să trăiești și în care poți avea viitor”, a spus deputatul.

Băișanu a spus că el este pregătit să candideze dacă va fi primul în sondajul de opinie și că este, în prezent, cotat cu șansa a doua după Ion Lungu, potrivit unor cercetări sociologice.

„Există posibilitatea să candidez, dar nu este neapărat dorința mea. Eu pun la îndemâna oricărui partid din județul Suceava capacitatea mea, inteligența mea, experiența acumulată în politică și nu în ultimul rând moralitatea de care am dat dovadă atâta vreme cât am făcut politică”, a spus Băișanu.

El a arătat că nu este un politician corupt, subliniind că nu a avut bugete pe mână pentru a semna state de plată pentru o firmă sau alta.

Băișanu susține că partidele politice din România nu s-au înființat doar pentru a se ataca între ele pentru a ajunge la „ciolan”, ci să fie niște entități care să comunice pentru un singur scop: mai binele cetățeanului.

El crede că se poate ajunge la un sondaj corect prin care să fie desemnat candidatul cel mai bun.


Intră acum și în grupul de