Un tânăr din Mălini va fi judecat pentru tentativa de omor. Acesta a înjunghiat cu cuțitul un agent de pază dintr-un local din județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a unui tânăr cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârșirea a trei infracțiuni, respectiv tentativa la infracțiunea de omor, port sau folosire fără drept de obiecte periculoase şi tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Cel mai probabil este vorba despre un tânăr de 19 ani din comuna Mălini. Anterior, NewsBucovina a relatat că acesta, după ce a comis infracțiunile, a încercat să fugă din țară, fiind reținut în Vama Petea.

Potrivit Purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, infracțiunea a avut loc în noaptea de 21 spre 22 decembrie 2019, într-un local din zona urbană a județului Suceava.

Astfel, tânărul împreună cu mai mulți prieteni au consumat o cantitate mare de băuturi alcoolice. Totodată, aceștia se manifestau într-un mod deranjant pentru clienți ai clubului – țipau, dansau haotic, se împingeau în alţi clienţi etc.

La un moment dat, în jurul orei 02:00, unul dintre tineri a adoptat o atitudine jignitoare faţă de barmanul clubului, fapt care l-a determinat pe acesta să solicite ajutorul agentului de pază al clubului.

Bărbatul a solicitat tânărului respectiv să părăsească clubul pentru a nu deranja pe ceilalți clienți. Astfel, tinerii au ieșit din club fiind conduși de agentul de pază.

Sursa arată că afată, tânărul a început să-l provoace pe agentul de pază cerându-i să se bată cu el. La toate aceste solicitări bărbatul i-a răspuns tânărului pe un ton calm şi liniştit că nu doreşte să se bată cu nimeni, i-a cerut să se liniştească, să intre în club sau să plece acasă.

Fără a exista vreo înțelegere prealabilă, în mod spontan, unul dintre tineri l-a prins pe bărbat de gât, din spate, l-a bruscat, fapt care a condus la dezechilibrarea şi căderea acestuia pe sol, peste treptele de la intrare.

Sursa citată precizează că imediat după aceasta, de bărbat s-a apropiat tânărul trimis în judecată, care i-a aplicat mai multe lovituri cu un instrument vulnerant, în piciorul stâng precum şi în zona dorsală.

Cercetările au scos pregnant în evidenţă, pe lângă multitudinea loviturilor aplicate de inculpat şi rapiditatea cu care acesta a lovit victima, şi faptul că nici una din celelalte persoane aflate în preajma agentului de pază nu au reuşit să o lovească pe aceasta. După câteva secunde acesta s-a ridicat și a pătruns în interiorul clubului, închizând uşa de acces.

Comportamentul tânărului a atras indignarea persoanelor care se aflau de faţă la incident, le-au creat acestora o stare de teamă, fapt care a condus la tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Agentul de pază a fost transportat la spital unde i-au fost acordate îngrijirile medicale necesare.

Potrivit sursei citate, medicii au constatat că acesta a prezentat leziuni traumatice în zona dorso-lombară stânga, paravertebral, și la nivelul piciorului stâng. În ansamblul lor, aceste leziuni necesită un număr de 60-70 zile de îngrijiri medicale. În opinia medicului legist, leziunea toraco-lombară stânga a fost de natură a pune în primejdie viața victimei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.


Intră acum și în grupul de