Detaliile în cazul tânărului din Mălini cercetat pentru tentativa la omor. Tribunalul Suceava a confirmat arestarea preventivă


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava oferă detaliile din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale față de un tânăr de 19 ani din Mălini, care a fost identificat, duminică, în Vama Petea.

Astfel, în noaptea de 22 decembrie 2019, în timp ce tânărul se afla în apropierea unui local public din zona urbană a judeţului Suceava, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi al unui conflict spontan, acesta a exercitat acte de violenţă cu un cuţit într-o zonă vitală asupra unei alte perosane, cu intenţia de a-i suprima viaţa.

„Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale. Având în vedere stadiul anchetei penale, care se află în derulare, nu pot fi furnizate la acest moment alte informaţii referitoare la această cauză, însă, pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică,” mai adaugă comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Sursa confirmă informațiile publicate de NewsBucovina anterior precum că în data de 16 ianuarie 2020, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de tânăr, pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de omor, a infracţiunii de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase şi a infracţiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Ulterior, pe 22 ianuarie 2020, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava şi a dispus arestarea preventivă în lipsă a tânărului, pentru 30 de zile, începând de la data punerii în executare efectivă a mandatului de arestare preventivă.

După cum am anunțat anterior, în 26 ianuarie 2020, tânărul a fost depistat la un punct de frontieră, pe sensul de intrare în România, iar astăzi judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava a confirmat arestarea preventivă şi executarea mandatului de arestare preventivă.

Cauza este instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu polițiștii din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava – Serviciul Investigații Criminale, mai arată Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.


Intră acum și în grupul de