Înfrățire Suceava-Mahala inițiată de primarii din cele două localități. Ion Lungu: Am avut o discuție frățească cu primarul Elena Nandriș una dintre cele mai proeminente reprezentante ale românilor din regiunea Cernăuți


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, joi, că a pus bazele înfrățirii între municipiul Suceava și localitatea Mahala din regiunea ucraineană Cernăuți.

„Am avut o discuție frățească pe această temă cu doamna  Elena Nandriș, primarul  localității Mahala, una dintre cele mai proeminente reprezentante ale românilor din regiunea Cernăuți”; a precizat primarul.

El a precizat că în data de 27 februarie va propune spre aprobare, în ședința de Consiliu local Suceava, proiectul de înfrățire cu localitatea Mahala.

Mahala este o localitate din raionul Noua Suliță din regiunea Cernăuți cu peste 2.500 de locuitori, preponderent români.

Conform recensământului din 2001, majoritatea populației localității Mahala era vorbitoare de română (92,51%), existând în minoritate și vorbitori de ucraineană (5,96%) și rusă (1,45%).


Intră acum și în grupul de