Actualii primari din Vadu Moldovei și Râșca vor candida pentru un nou mandat de primar din partea Pro România. Nechifor: 75 la sută dintre candidații Pro România sunt noi în politică, dar mai sunt și candidați care au mai făcut politică, atât de stânga, cât și de dreapta


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației județene Suceava a Pro România, deputatul Cătălin Nechifor, a anunțat, vineri, în conferință de presă, că organizația se pregătește pentru alegerile locale din vara acestui an și desemnează candidați, iar între aceștia sut și doi primari actuali, Maricel Iacob, de la Vadu Moldovei și Ioan Bosânceanu, de la Râșca.

Nechifor a spus că cei doi sunt „de foarte mare nădejde” și pe care îi cunoaște de foarte multă vreme și care au realizat foarte multe proiecte în Vadu Moldovei și Rășca.

El a arătat că este foarte onorat că cei doi s-au alăturat echipei Pro România.

Nechifor a spus că pentru un partid nou ca Pro România este o activitate susținută să construiască și simte un culoar favorabil pentru acest partid.

Pro România conferința de presa

Gepostet von NewsBucovina.ro am Donnerstag, 13. Februar 2020

Deputatul Pro România a reamintit că proiectul politic Pro România este un proiect de echilibru.

„Este fundamenal greșit să nu construim așa ceva. În lipsa alternativei Pro România lucrurile ar fi foarte debalansate, dezechilibrate. Ar exista și în Consiliul Județean doar două partide, PSD și PNL care s-ar contra unul pe altul, făcând aceleași lucruri. În ipoteza în care Pro România va face un scor important și am certitudinea asta, eu sunt convins că putem să oferim și garanții credibile, solide, pentru o bună colaborare administrativă”, a spus Nechifor.

El a explicat că după alegerile din acest an, până în 2024 nu vor mai exista competiții electorale și va exista o perioadă în care forțele politice vor trebui să se înțeleagă pe proiecte administrative.

„Noi, Pro România, avem capacitatea unui parteneriat administrativ în care să fim parte a unui proiect important”, a spus Nechifor.

Primarul comunei Vadu Moldovei, Maricel Iacob, membru PSD, a spus că este la al treilea mandat de primar și că susține Pro România, pe Cătălin Nechifor și Victor Ponta. El a spus că a făcut și va face doar politica în favoarea comunității și crede că aceasta este ceea ce așteaptă cetățenii.

Primarul comunei Râșca, Ioan Bosânceanu, membru ALDE, a spus că în ultima vreme comuna a rămas în urmă în ceea ce privește implementarea proiectelor și că a primit un sprijin din partea deputatului Cătălin Nechifor și chiar din partea lui Victor Ponta pe care îl așteaptă în această zonă pentru a vedea ce proiecte s-au implementat.

El a arătat că e nevoie și de alte proiecte mari pe care dorește să le implementeze în Râșca alături de Pro România.

Nechifor a arătat că Pro România are deja candidaturi stabilite în 80 la sută din localitățile din județ, iar 75 la sută dintre candidați sunt persoane care nu au mai făcut politică.

El a menționat că vor fi și candidați care au mai făcut politică, inclusiv politică de dreapta.

„Proiectul Pro România se bazează pe o deschidere și un angajament prin care încercăm să armonizăm oferta noastră. Nu veți găsi oameni cu probleme în zona civică și juridică, nu veți găsi oameni conflictuali, ci oameni așezați, oameni de foarte mult bun-simț, care nu se laudă, dar care fac foarte multe lucruri”, a spus Nechifor.

El a consideră că trebuia să ia sfârșit acel tip de politică practicată acum, când un partid domină categoric și ia deciziile unilateral.

„Trebuie să facem tot posibilul ca la Suceava să nu avem un partid politic care să devină majoritat în Consiliul Județean și va trebui să obținem un scor important astfel încât majoritatea să fie creată măcar din două partide. Este esențial pentru funcționarea democratică”, a spus Nechifor care a apreciat că PNL devine, încet-încet, ceea ce a fost PSD în perioada cea mai neagră.


Intră acum și în grupul de