Senatorul PSD Ioan Stan: E o prostie să se desființeze Fondul de Dezvoltare și Investiții. Mă îndoiesc că proiectele au fost aprobate fără să fie analizate


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației județene PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, vineri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că desființarea Fondului de Dezvoltare și Investiții nu este o decizie bună pentru că prin acest fond se finanțau proiecte care nu intrau la finanțare prin PNDL sau cu fonduri europene.

„E o prostie să se desființeze FDI care va afecta atât zona rurală cât și orășenească”, a spus Ioan Stan.

El a arătat că a văzut că în județ sunt 28 de proiecte și că primarii au depus proiecte care au fost analizate.

„Mă îndoiesc că au fost date fără să fie verificate”, a spus Ioan Stan.

El a subliniat că acest program trebuie să continue arătând că sunt semnate  500 de proiecte care vor continua, iar pentru cele care nu au fost aprobate, dar nesemnate nu se va continua finanțarea.

Senatorul Ioan Stat crede că cei care nu primesc fondurile se vor constitui într-o asociație care să dea în judecată statul român.

El a recunoscut că au fost și primari nemulțumiți dacă nu li s-au aprobat proiectele.

„Eu nu sunt Guvern, nu sunt comisia aceea, nu am analizat eu”, a conchis Ioan Stan.

Modul în care au fost aprobate proiectele cu finanțare prin Fondul de Dezvoltare și Investiții este cercetat de Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 din București care a anunțat printr-un comunicat de presă că Ion Ghizdeanu, fostul șef al Comisiei de prognoză, care se ocupa de FDI  este inculpat pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual în formă continuată, fiind plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Potrivit procurorilor Ghizdeanu este acuzat că în perioada 17 septembrie 2019 – 24 octombrie 2019 ar fi falsificat mai multe procese-verbale în care a menționat ”în mod mincinos” că membrii Comisiei de analiză și evaluare a proiectelor s-au întrunit, au analizat și au propus pentru aprobare 1.080 de proiecte.

În realitate, susțin procurorii, membrii comisiei nu s-au întrunit niciodată și nu au făcut nicio analiză, lista cu proiectele propuse spre aprobare fiind stabilită arbitrar de Ghizdeanu.

În total, în județul Suceava au fost aprobate la finanțare prin FDI un număr de 28 de proiecte în sumă totală de 372,516,449 de lei.


Intră acum și în grupul de