Consiliul Județean Suceava a respins contestația „grupului de creștini” care cere anularea Bucovina Rock Castle, Bucovina Rockfest și concertele de Zilele Sucevei. „Grupul de creștini”: Noi reprezentăm România normală. Consilierii acuzați că au adâncit procesul de draconizare a județului Suceava


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava a respins, vineri, cu 32 de voturi împotrivă, o abținere și două voturi pentru contestația depusă la bugetul județului Suceava de „un grup de creștini” care cere anularea festivalurilor de rock din zona Cetății de Scaun a Sucevei, respectiv Bucovina Rock Castle și Bucovina Rockfest, dar care a cerut și anularea concertelor de Zilele Sucevei.

Unul dintre reprezentanții „grupului de creștini” a spus că a venit în ședință cu Sfânta Scriptură și i-a acuzat pe consilierii județeni că în ultimii nouă ani au adâncit procesul de draconizare a județului Suceava și că vor da socoteală în fața Celui de Sus.

„Noi reprezentăm, cum a spus domnul Iohannis, România normală”, a spus reprezentantul „grupului de creștini” care a cerut să nu se mai aloce bani pentru concertele rock.

El a spus că pe toate hainele celor care au participat la concertele rock aveau mesaje suicidale și că este inadmisibil să fie alocați bani publici pentru asemenea manifestări.

Totodată, acesta a spus că versurile care se cântă sunt rușinoase și că se încalcă drepturile familiei care interzic relațiile dintre copii și părinți.

Consilierul județean PSD Dan Ioan Cușnir a spus că este un susținător necondiționat al oricărei manifestări artistice și crede că grupul de contestatari nu înțeleg ceea ce acuză.

El a mai citit și versuri ale unor piese ale unor trupe de rock, cum ar fi Scorpions sau Kiss și a arătat că sub nicio formă nu pot fi catalogate ca versuri sataniste.

Cușnir le-a spus că prin aceste acțiuni, „grupul de creștini” face mai mult rău cultului pe care îl reprezintă și religiei în general.

Președintele Fundației pentru Tineret Suceava, Vlad Grosar, care a prezentat un studiu sociologic în rândul tinerilor din municipiul Suceava din care reiese că aceștia doresc desfășurarea de festivaluri muzicale în municipiu.

El a spus că 76 la sută dintre tinerii Sucevei au declarat că intenționează să părăsească Suceava după finalizarea studiilor, iar motivația nu este una doar economică ci ține de atmosfera comunității, de facilități și că prin aceste festivaluri se vine în întâmpinarea nevoilor tinerilor.  

Președintele CJ Suceava le-a transmis contestatarilor că în ședință nu se aprobă organizarea concertelor, ci doar bugetul, la calendarul acțiunilor culturale urmează să fie adoptat într-o altă ședință.


Intră acum și în grupul de