Cușnir acuză conducerea Primăriei Suceava că nu urmărește interesele sucevenilor în contracte cu firme private și nu recuperează sumele pe care acestea ar fi trebuit să le investească: Sensul giratoriu din intersecția Calea Unirii cu Traian Vuia era asumat de un dezvoltator imobiliar, dar este făcut pe banii Primăriei


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, a criticat, marți, activitatea primarului Ion Lungu, arătând că acesta pare să acționeze în favoarea unor operatori privați care sunt în contract cu municipalitatea în dauna sucevenilor și nu recuperează sumele de bani pe care aceste firme ar fi trebuit să îi folosească în investiții în interesul sucevenilor.

Cușnir a spus într-o conferință de presă că modul de lucru al „Dinastiei Lungu/Harșovschi” pare să fie unul folosit în mai multe ocazii la fel și a exemplificat cu contractul concesionării Ștrandului Ițcani în urma căruia Primăria Suceava a încasat doar 2700 de lei, iar investițiile de 150.000 de euro pe care firma concesionară și le-a asumat nu au mai fost făcute și nici recuperate.

El a arătat că în acest caz contractul a fost încheiat prin intrarea în insolvență a firmei respective.

„Ce a făcut primarul Ion Lungu pentru recuperarea a 150.000 de euro? Ion Lungu a fost avocatul, alesul sucevenilor sau al operatorului privat?”, a întrebat Dan Ioan Cușnir.

El a spus că un alt contract, încheiat în 2015  între Primăria Suceava și Themonet prevede ca societatea de termoficare se obligă să facă investiții de cinci milioane de euro  și că acestea sunt evidențiate, pe ani, în contract, dar că la cinci ani de la semnare nu a fost făcută nicio investiție.

Dan Ioan Cușnir a mai prezentat și un caz recent în care un dezvoltator imobiliar care construiește un ansamblu de locuințe în apropierea intersecției Calea Unirii cu strada Traian Vuia avea obligația să realizeze, pe forțe proprii, o intersecție de tip giratoriu în zonă, cu suma de 532.900 de lei, dar că aceasta nu a fost realizată și că această intersecție a fost inclusă în proiectul rutei alternative și este făcută de Primăria Suceava cu suma de 2,17 milioane de lei.

Liderul social-democrat sucevean consideră că primarul Ion Lungu și colaboratorii săi din Primăria Suceava în loc să-i reprezinte pe suceveni, este „avocatul unor investitori privați”.


Intră acum și în grupul de