Senatorul PSD Ioan Stan îl interpelează pe ministrul de Interne în cazul de la Straja unde hotărâri ce privesc investiții de aproape 3 milioane de euro în comună sunt atacate în instanță de prefect


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, sâmbătă, într-o conferință de presă, că îl va interpela în Senat pe ministrul demis de Interne Marcel Vela în legătură cu situația gravă din comuna suceveană Straja unde proiecte de investiții nu pot fi realizate pentru că prefectul actual a atacat în instanță hotărâri ale Consiliului Local.

El a spus că prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan,  a chemat în judecată Primăria și Consiliul Local Straja și cere anularea a patru hotărâri ale CL Straja din august 2019 și alte patru hotărâri din noiembrie 2019.

El a spus că aceste hotărâri atacate de prefect se referă, între altele, la investiții pentru modernizarea de drumuri comunale în valoare de 1,6 milioane de euro, dar și pentru alte investiții cu fonduri nerambursabile în valoare de peste 7,6 milioane de lei.

Potrivit liderului PSD Suceava, prefectul invocă în contestație lipsa avizelor comisiei de specialitate care este condusă de un consilier local PNL și care nu a vrut să convoace ședințe ale comisiei de specialitate pentru emiterea avizului consultativ.

El a arătat că în situația dată, doi consilieri locali din Straja au întocmit în schimb un proces-verbal și l-au înaintat Consiliului Local.

„Eu voi face o interpelare ministrului de Interne, Marcel Vela”, a spus Stan..


Intră acum și în grupul de