Florin Sinescu: Investiții de 11 milioane de euro ale Primăriei Suceava fără nicio eficiență pentru sucevean: fântână arteziană muzicală, roată panoramică, nocturnă la un stadion cu tribune închise. În bazar se cheltuie 5 milioane de euro pentru încălzire când cu banii aceștia faci unul nou


Intră acum și în grupul de

Candidatul Pro România la funcția de primar al Sucevei, Florin Sinescu, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că a constatat că Primăria Suceava continuă investiții fără nicio eficiență pentru suceveni și că milioane de euro sunt cheltuiți fără niciun folos.

El a arătat că primarul Ion Lungu a anunțat că va iniția un proiect cu fonduri europene pentru reabilitarea sistemului de distribuție a energie termice, dar că nu se știe despre ce fonduri e vorba, despre ce proiect și dacă acest proiect a fost realizat în cooperare cu specialiștii Thermonet.

Sinescu a arătat că Suceava are o centrală modernă de termoficare, dar că rețeaua de distribuție este total ineficientă.

El a exemplificat cu situația din luna decembrie când Themonet a achiziționat circa 21.000 de Gcal., iar practic au fost facturate la populație doar 14.000 de Gcal și că 7000 de Gcal. înseamnă pierderi pe care le plătesc toți sucevenii,  în primul rând cei de la sistemul centralizat, dar și cei care au surse proprii de încălzire prin subvenție.

„În ultimii 16 ani, municipiul Suceava a plătit subvenție circa 60 de milioane de euro, fără o strategie de îmbunătățire”, a spus Sinescu.

El consideră că în lipsa unei strategii s-au pierdut foarte mulți consumatori ai sistemului centralizat și nu s-au obținut consumatori mari, cum ar fi mall-urile din municipiu unde numai Iulius Mall are consum aproape cât cartierul Burdujeni.

Sinescu a mai spus că a văzut că municipalitatea va realiza și o investiție de circa 5 milioane de euro pentru încălzirea în Bazarul Suceava de la sistemul centralizat și consideră că suma este mult prea mare.

„Cred că facem un bazar de la zero cu cinci milioane de euro”, a spus Sinescu.

El a arătat că prin acest proiect se va asigura încălzirea în două clădiri care nu au pereții izolați.

„Practic se încălzește aerul din bazar. Consumăm cinci milioane de euro doar ca să încălzim aerul de acolo”, a spus Sinescu.

El a atras atenția că Bazarul sucevean a absorbit, cu această investiție, 10 milioane de euro și nu se știe dacă acești bani se regăsesc în taxele și impozitele colectate de acolo.

Fostul prefect Florin Sinescu a apreciat că municipalitatea continuă cu investiții fără eficiență imediată.

„Undeva la 10 la sută din cele 114 milioane de euro buget al municipiului Suceava sunt investiții care nu rezolvă nevoile sucevenilor. Vorbesc de roata panoramică, de nocturna de pe stadionul Areni, de fântâna muzicală în zona cea mai aglomerată din municipiu cu traficul cel mai intens”, a spus Sinescu.

El a arătat că e vorba de 11 milioane de euro care nu au nicio eficiență pentru sucevean.

Avem o problemă mare cu traficul și că în locurile cele mai aglomerate din municipiu ar fi mai eficiente pasaje pietonale și că acestea ar trebui să fie priorități.

El consideră că o modalitate greșită pentru zona de turism o roată panoramică pentru că e nevoie de un complex care să atragă turiștii.


Intră acum și în grupul de