Nechifor îi răspunde lui Pardău cu sumele concrete primite de 80 de şcoli din judeţ


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, joi, după ce deputatul PD-L Pardău Dumitru i-a solicitat intervenţia pe lângă miniştrii PSD pentru sprijinirea comunităţilor locale, în special în ceea ce priveşte alocarea de fonduri pentru şcolile din judeţ, că în data de 3 iunie 2009, prin Hotărârea de Guvern nr. 377 iniţiată de ministrul PSD al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a fost alocată suma de 10.360.000 lei pentru obiective de investiţii, consolidări, reabilitări, reparaţii capitale şi utilităţi pentru unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, din bugetul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării.

„Aceşti bani au avut ca destinaţie 80 de şcoli din judeţ, printre care se numără: şcoala Marginea (1,48 miliarde), şcoala Artur Gorovei Buneşti (1 miliard), şcoala Neagra Şarului, comuna Şaru Dornei (1,47 miliarde), colegiul naţional Nicu Gane Fălticeni (4,66 miliarde), şcoala Zahareşti, comuna Stroieşti (1 miliard), iar exemplele pot continua”, susţine Nechifor.

El menţionează că acest demers a fost susţinut de toţi parlamentarii PSD şi va fi continuat astfel încât în luna septembrie să fie alocate noi sume de bani pentru obiectivele şcolare care nu au fost incluse în H.G. 377 şi care au nevoie de finanţarea din bugetul ministerului pentru a începe noul an şcolar în condiţii bune.

„În această situaţie cred că domnul deputat ar trebui să susţină pe lângă ministrul PD-L al Finanţelor Publice, domnul Gheorghe Pogea, alocarea unui buget mai consistent pentru educaţie şi în acel moment îl asigurăm de întregul nostru sprijin pentru a aduce acei bani cât mai repede în judeţ”, a spus deputatul PSD.

Totodată, el consideră că, în acelaşi timp, deputatul PD-L Dumitru Pardău ar trebui să solicite reducerea bugetului la Ministerul Turismului şi la Ministerul Tineretului şi Sportului, „pentru a nu mai exista situaţii în care doamne precum Elena Udrea sau Monica Iacob Ridzi să deturneze banii publici în campania electorală a PDL, prin organizarea de concerte, sau să achiziţioneze perdele ministeriale în valoare de 75.000 Euro (aproximativ 3,5 miliarde, bani cu care s-ar fi acoperit datoriile la câteva şcoli din judeţ)”.

„În ultimul rând, cunoscându-l pe domnul Pardău, îmi pare rău să văd că domnia sa cade în aceeaşi capcană pe care şeful lor a întins-o şi altor reprezentanţi ai PD-L (Cadariu, Onofrei, Uricec) care au fost scoşi la înaintare şi trimişi să comenteze activitatea mea politică şi parlamentară în conferinţe de presă, pentru a ascunde de fapt gravele probleme din activitatea consiliului judeţean, condus de PDL”, menţionează deputatul PSD Cătălin Nechifor.

Prim-vicepreşedintele PD-L Suceava, deputatul Dumitru Pardău, şi-a exprimat, miercuri, încrederea că deputatul PSD de Suceava, Cătălin Nechifor, va interveni pe lângă ministrul PSD al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, astfel încât să fie alocate fonduri necesare finalizării construcţiilor începute la şcolile din judeţ, iar elevii să poată învăţa în condiţii normale.


Intră acum și în grupul de