PD-L Suceava nu ia în calcul cererea PSD pentru un post de vicepreşedinte al CJ Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Voinţa electoratului sucevean a fost ca PD-L să conducă judeţul”, a declarat marţi, preşedintele PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, arătând că PD-L a obţinut majoritatea în CJ Suceava în urma alegerilor locale care au avut loc înainte de încheierea protocolului cu PSD, în consecinţă, nu poate fi luată în calcul cererea PSD pentru un post de vicepreşedinte în cadrul deliberativului judeţean.

Liderul democrat-liberalilor suceveni a ţinut să sublinieze că la întâlnirea de miercuri cu partenerii judeţeni de coaliţie nu se va discuta despre „cerutul funcţiilor”, ci vor fi dezbătute problemele judeţului, cum ar fi proiectul de utilităţi şi de atragerea de fonduri.

Flutur a explicat că atunci când a cerut ca şi PSD Suceava să-şi asume răspunderea guvernării s-a referit la întregul act de guvernare şi nu numai la cel local. El a evidenţiat că CJ Suceava îşi asumă responsabilităţile prin vot şi a respins acuzele PSD că localităţile cu primari PSD au fost discriminate şi nu li s-au alocat fonduri la ultima rectificare bugetară, arătând că suma de bani repartizată a fost mică şi că doar 20 la sută din fonduri au fost împărţite de CJ Suceava, restul fiind repartizaţi de DGFP.

Preşedintele PD-L Suceava a reamintit însă că în 2007, când la conducerea CJ Suceava se afla preşedintele PSD Suceava, Gavril Mîrza, 75 la sută din fonduri erau alocate localităţilor cu primari PSD.

Preşedintele PSD Suceava, senatorul Gavril Mîrza, a anunţat, luni, că va solicita, miercuri, în cadrul unei întâlniri cu conducerea PD-L, obţinerea unor funcţii de execuţie în structurile alese ale administraţiei publice din judeţul Suceava, inclusiv în conducerea CJ Suceava. “Cerem o funcţie de vicepreşedinte al CJ. Altfel, nu poţi să fii partener de guvernare şi responsabilitate. Coaliţia trebuie să funcţioneze până jos. Dacă nu se face, atunci să răspundă cel care doreşte să aibă toate frâiele conducerii şi să nu mai arunce responsabilitatea pe parteneri care participă în mod formal la actul de administrare din judeţ”, a declarat liderul social-democraţilor suceveni.


Intră acum și în grupul de