Onofrei critică modul de lucru al comisiei de anchetă privind activitatea Ministerului Turismului


Intră acum și în grupul de

Secretarul Senatului, senatorul PD-L de Suceava, Orest Onofrei, a apreciat joi că modul de lucru al comisiei de anchetă privind activitatea Ministerului Turismului pune în pericol principala instituţie a democraţiei, adică Parlamentul. „Comisia s-a transformat într-o Mioriţă grotească în care baciul liberal şi cu cel ungurean s-au pus să acţioneze împotriva baciului de la minister. Mai grav este că această comisie lucrează mai mult la televizor decât în realitate, iar reprezentanţii PSD în comisie se comportă ca şi cum nu ar fi parte a guvernării, nu limitează acţiunile tendenţioase din cadrul comisiei de parcă nu ar avea reprezentanţi în conducerea acestui minister”, a spus Onofrei.

Potrivit senatorului sucevean, această comisie îşi depăşeşte atribuţiile date prin regulamentul de funcţionare al Parlamentului transformându-se într-un fel de tribunal al poporului, de tristă amintire. „PD-L a spus de mai multe ori că nu va face coadă la Cotroceni să-şi apere un ministru, dar nici nu poate asista pasiv la execuţii televizate asupra unui ministru care are performanţă”, a spus parlamentarul PD-L.

Onofrei consideră că această comisie trebuie să se pronunţe asupra legalităţii acţiunilor unui ministru şi nu asupra oportunităţii deciziilor unui ministru arătând că prin programele de promovare a turismului se vede că şi în condiţii de criză numărul de turişti din toate zonele ţării, în special Bucovina şi Litoral, este incomparabil mai mare decât anul trecut. „Cred că principalul vinovat de modul cum această comisie funcţionează este preşedintele comisiei Ludovic Orban, care prin multele semne de întrebare lăsate la Ministerul Transporturilor nu are căderea legală să judece alt ministru, iar prin trecutul lui foarte colorat, nu are căderea morală să se pronunţe în asemenea probleme”, a mai spus Onofrei.

El a ţinut să sublinieze că o comisie parlamentară de anchetă nu se poate substitui justiţiei, nu poate da verdicte, ci doar trebuie să adune informaţii şi dacă acestea conduc la suspiciunea de comiterea unor fapte penale, trebuie să se adreseze organelor în drept care să înceapă cercetări şi să se pronunţe în cauză.


Intră acum și în grupul de