Nechifor cere ca la Suceava să se asigure stocuri mărite de medicamente cu care se tratează Covid-19, dar și deschiderea imediată a Spitalului Fălticeni prin transferul de echipamente medicale și de personal de la Suceava


Intră acum și în grupul de

Deputatul Cătălin Nechifor a apreciat, joi, că se impune adoptarea unor măsuri de urgență la Suceava în actuala situație generată de pandemia de infecții cu noul coronavirus.

El a arătat că este foarte important să se suplimenteze urgent stocurile cu medicamente care se folosesc în tratarea infecției cu noul coronavirus pentru că nimeni nu s-a gândit că vor fi atâtea cazuri de infectare în județul Suceava unde sunt circa 20 la sută din cazurile din țară.

„Dacă nici pentru medici și asistente medicale nu aveți medicația necesară înseamnă că e grav”, a spus Nechifor.

El a mai declarat că s-a decis transformarea Spitalului Județean de Urgență Suceava în Spital Clinic pentru tratarea Covid 19 și că a fost lăsat un județ întreg fără spital de urgențe cu specialități foarte importante pe care le avea SJU Suceava.

În aceste condiții a vorbit cu primarul de Fălticeni, Cătălin Coman, și au convenit împreună  că nu se poate echipa noul Spital Municipal Fălticeni în timp scurt, chiar dacă se dau banii necesari și că în aceste condiții, pentru punerea în funcțiune a acestui spital ar trebui transferate echipamente de la SJU Suceava pentru că acesta nu le mai folosește.

„Dacă tot ați transformat SJU Suceava în spital Covid 19, transferați aparatele medicale la Fălticeni”, a spus Nechifor.

El a arătat că vor putea fi transferate aparate medicale de la sălile de operații care nu se mai folosesc, dar și alte aparate medicale precum și parțial  echipament din laboratorul medical.

Nechifor a spus că la Fălticeni blocul operator are șase săli de operație care trebuie utilate și se pot transfera de la Suceava, că din cele două computere tomograf unul poate fi transferat de la Suceava la Fălticeni și că se se poate disponibiliza din ATI Suceava să fie dus la Fălticeni.

„În câteva zile se va putea pune în funcțiune noul spital din Fălticeni dacă se vor face aceste transferuri”, a spus Nechifor.

El a arătat că nu mai e nevoie de proceduri pentru că e stare de urgență.

Totodată, deputatul Pro România a spus că până la urmă se va vedea că SJU Suceava a fost compromis degeaba și că tot se va ajunge la spitale militare de campanie pentru că numărul persoanelor care vor fi infectate cu noul coronavirus va ajunge la mii, după cum au avertizat specialiștii.

„Spitalul Județean din Suceava are 1200 de paturi. În cât timp îl umpleț? Atunci cred că va trebui să faceți spital militar de campanie”, a spus Nechifor.

El a mai cerut ca administrarea județului să fie preluată de MAI sau MApN pentru că președintele CJ Suceava este în izolare, primarul Sucevei este în autoizolare,  iar prefectul este prea de puțin timp în funcție pentru a gestiona treburile.

Nechifor a arătat că în ultimele zile județul a fost predat și a fost condus de secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, care a făcut ordine și a făcut demiteri și numiri.

„Nelu Tătaru e singurul om cu curaj care a venit la Suceava și a făcut ceva”,a spus Nechifor care a arătat că aceasta însă a fost numit ministru al Sănătății.


Intră acum și în grupul de