În opinia liderilor PD-L, Legea învăţământului este discriminatorie (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Legea învăţământului propusă de ministrul PSD al educaţiei, Ecaterina Andronescu, este una care discriminează elevii din învăţământul obligatoriu privat faţă de cei încadraţi în sistemul educaţional de stat. Cel puţin asta e concluzia la care a ajuns senatorul sucevean democrat-liberal, Orest Onofrei.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută duminică, acesta a declarat că „doamna ministru nu se poate ridica peste discipolul ei, Ion Iliescu, şi că are o adversitate faţă de învăţământul particular. A creat o diversiune cu Universitatea „Spiru Haret”, care recunoaştem că are unele probleme, dar doamna ministru încearcă acum să discrediteze în totalitate învăţământul privat chiar şi cel obligatoriu”.

Orest Onofrei a ţinut să amintească faptul că în România sunt o mulţime de şcoli şi licee particulare foarte performante ce nu trebuie terfelite ori lăsate deoparte în proiectul de lege. Tot el a mai spus că a susţine doar forma de învăţământ de stat este o încercare de a omorî concurenţa care să stimuleze calitatea actului educaţional.


Intră acum și în grupul de