Vicepreşedintele PD-L, Gheorghe Flutur, contrazice nota internă a PSD (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

“PD-L se ocupă de problemele ţării, de rezultatele guvernării”, a subliniat marţi, vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur, arătând că formaţiunea pe care o conduce nu se ocupă de racolarea de parlamentari din alte partide, aşa cum se arată într-o notă internă a PSD. Liderul democrat-liberal a ţinut să evidenţieze că în ceea ce priveşte judeţul Suceava, PD-L are opt parlamentari foarte buni, printre aceştia fiind inclus şi fostul deputat PNL de Suceava, Gheorghe Coroamă, care în luna iulie s-a înscris în PD-L.

Întrebat într-o conferinţă de presă dacă există parlamentari din alte partide care „simpatizează cu PD-L”, Gheorghe Flutur a răspuns că „nu am făcut încă o ecografie politică”. Totodată, în aceeaşi conferinţă de presă, Gheorghe Flutur a spus, răspunzând unei întrebări, că despre suma de 13 milioane de euro pentru campania prezidenţială a PSD ştie „din zvon public”.

Vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur a declarat luni, după şedinţa BPN, că nota internă a PSD trebuie văzută din perspectiva unei campanii de 13 de milioane de euro, cu experţi americani şi imaginaţia unor oameni care doresc să ajute PSD.

Premierul Boc ar intenţiona să o remanieze pe ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, la 1 septembrie, iar PD-L tatonează 18 parlamentari PSD pentru a-i racola şi determina ruperea coaliţiei, sunt câteva scenarii luate în calcul de PSD, potrivit unei note a staff-ului de campanie prezidenţială.

Nota strategică a staff-ului de campanie al PSD apreciază că scandalul Elena Udrea va avea o evoluţie mai periculoasă pentru Traian Băsescu decât scandalul Monica Iacob-Ridzi, iar implicarea şefului statului în scandalul afacerilor cu armament i-ar putea aduce acestuia pierderi “devastatoare” de imagine. În document se afirmă că scăderea lui Băsescu în sondaje şi atitudinea defensivă a acestuia în urma scandalurilor Ridzi-Udrea-Mircea Băsescu “pot determina gesturi radicale” din partea preşedintelui.

Staff-ul de campanie al PSD ia în calcul ca un posibil astfel de gest radical, potrivit documentului citat, un scenariu în care PD-L ar urma să forţeze ruperea coaliţiei de guvernare prin remanierea unilaterală a ministrului Educaţiei şi racolarea a 18 parlamentari PSD, care să asigure supravieţuirea în Parlament a actualului Guvern.


Intră acum și în grupul de