Senatorul Orest Onofrei ar vrea să poată amenda Guvernul (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Senatorul PD-L de Suceava, Orest Onofrei, a cerut Guvernului României şi Ministerului Administraţei şi Internelor să adopte rapid măsuri pentru întărirea respectării reglementărilor rutiere care pot fi aplicate în România, arătând că nu pot fi adoptate legi europene într-o ţară ca a noastră unde drumuri sunt eminamente balcanice.

Orest Onofrei a spus într-o conferinţă de presă că este normal să existe reguli clare şi pedepse pentru nerespectarea regulilor de circulaţie sau a regimului de lucru al conducătorilor auto. El a ţinut să explice însă că MAI şi Guvernul ar trebui să adopte măsuri ce pot fi aplicate în România şi nu doar să copie legislaţia europeană. „Nu poţi avea legislaţie europeană pe drumuri balcanice”, a mai spus senatorul PD-L de Suceava.

El a arătat că ar trebui, ca aşa cum Guvernul decide sancţiuni pentru şoferi, ar trebui ca şi conducătorii auto să poată sancţiona autorităţile sau administratorii drumurilor pentru că nu-şi îndeplinesc atribuţiile pe care le au tot conform legilor în vigoare. Orest Onofrei a ţinut să remarce că, de exemplu, folosirea tahografelor în România este aproape imposibilă pentru că după patru ore de condus un şofer nu are unde să se odihnească în siguranţă pentru marfa sau produsele pe care le transportă, dar şi pentru că timpii înregistraţi pe aparat sunt afectaţi în mod foarte serios de traficul din România.

Senatorul a mai spus că se introduc limitări de tonaj pe diverse trasee, iar şoferul nu are pe unde să circule întrucât nu există variante de ocolire şi consideră că problema de fond nu este rezolvată prin introducerea de taxe suplimentare pentru tonaj. „Legislaţia rutieră trebuie făcută de poliţişti şi nu de miliţieni şi adaptată la posibilităţile de circulaţie”, a mai spus senatorul Orest Onofrei.


Intră acum și în grupul de