Orest Onofrei crede că în România trebuie să înceapă reformele de fond (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Secretarul Senatului României, parlamentarul PD-L de Suceava Orest Onofrei, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că reforma statului ar trebui începută cu o reformă constituţională şi că proiectele de reformă punctuale riscă să nu poată fi puse în practică în perioada următoare. Orest Onofrei este de părere că actuala coaliţie aflată la guvernare îşi va dovedi utilitatea doar dacă face reformă şi că, în caz contrar, această coaliţie nu-şi mai poate justifica existenţa, trebuind a fi desfiinţată.

El mai consideră că în ceea ce priveşte reforma statului ar trebui iniţiat un Pact naţional pentru reformă în cadrul căruia toate formaţiunile politice să se pună de acord. „Cred că nu poţi reforma statul fără o reformă constituţională despre care se vorbeşte foarte puţin. Altfel, toate proiecte de lege iniţiate acum, oricât de bune sunt, nu sunt decât un petic nou la un sac vechi”, a mai spus senatorul PD-L de Suceava.

Senatorul sucevean este de părere că prin reforma constituţională trebuie stabilit ce fel de republică se doreşte, care este forma de împărţire administrativ-teritorială sau care va fi modul de descentralizare. „Altfel, structurile statului nu sunt pregătite să pună în aplicare legile de reformă”, a explicat senatorul sucevean. Onofrei consideră că după alegerile prezidenţiale trebuie să se constituie o majoritate parlamentară pentru reformă care să realizeze în primul rând proiectul de reformă constituţională care apoi să fie supus aprobării prin referendum.


Intră acum și în grupul de