Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan: Pentru ridicarea carantinei din Suceava e nevoie ca Guvernul PNL să respecte Constituția și legile în vigoare. Așteptăm niște măsuri clare pentru intrarea în normalitate a vieții sucevenilor


Intră acum și în grupul de
Ioan Stan

Președintele organizației județene PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, joi, că ridicarea carantinei din Suceava trebuie să intervină odată cu încetarea stării de urgență și că e nevoie doar c Guvernul PNL să respecte prevederile legale și constituționale în vigoare.

Senatorul Ioan Stan consideră că propunerile transmise de președintele CJ Suceava Gheorghe Flutur Guvernului pentru redresarea economică a județului ar fi trebuit să se rezume la câteva măsuri concrete, realiste și care să se aplice imediat.

Vă prezentăm integral comunicatul transmis de senatorul Ioan Stan.

„Ieri, președintele Consiliului Județean Suceava s-a declarat „optimist” cu privire la ridicarea măsurilor de carantină din județul nostru începând cu 15 mai. Îi semnalăm pe această cale că nu are nevoie de optimism pentru ca acest lucru să se întâmple, ci are nevoie ca Guvernul PNL să țină cont de prevederile legale și constituționale în vigoare. Dacă colegii domniei sale țin cont de acestea, ieșirea din carantină a Sucevei și localităților limitrofe este o certitudine. Îi amintim că însăși Curtea Constituțională a României a atenționat ieri guvernarea liberală că nu poate limita exerciţiul unor drepturi şi libertăţi prin ordonanţă de urgenţă, precizând că potrivit prevederilor constituționale asemenea decizii pot fi luate doar prin lege organică adoptată de Parlament. De altfel, același lucru l-am explicat și noi într-un comunicat anterior. Am văzut în ultima vreme că respectarea legii provoacă frisoane unor anumiți liberali, dar nu te poți juca cu ea când vine vorba de respectarea drepturilor și libertăților cetățenești, acest aspect ținând de însăși esența democrației.

Tot ieri, același personaj al politicii sucevene a avut o altă ieșire demagogică în care prezenta publicului o serie de propuneri pe care le-a trimis la București, cu scopul de a relansa economia suceveană. Trecând peste faptul că unele măsuri prezentate nu-și aveau locul, pentru că domeniile construcțiilor, a alimentației publice, a industriei forestiere, miniere, nu au fost afectate în mod grav în această perioadă, majoritatea dintre ele erau descrise în aceeași cheie fantasmagorică ca proiectele sale cu aeroportul de la Floreni sau a autostrăzilor cu tuneluri, pe care ni le prezenta la începutul anului. Or în momentul de față noi, sucevenii, avem nevoie de propuneri și acțiuni concrete, realiste, care se pot pune în practică imediat. În acest sens poate n-ar fi fost rău ca domnia sa să se concentreze mai mult pe ce se poate face pentru turismul Bucovinei și agricultura sa, acestea fiind domenii prioritare pentru economia locală.

De fapt, nici măcar nu înțelegem de ce a trimis propunerile la București în loc să se deplaseze personal acolo și în fața colegilor săi PNL-iști aflați la guvernare, să solicite fiecărui ministru în parte să-și aducă aportul la redresarea economică a județului. Este dreptul lui să o facă și are datoria morală de a se bate pentru suceveni, având în vedere în ce dezastru i-a băgat prin felul în care a gestionat epidemia la nivelul județului. Sau poate că această lipsă de inițiativă ne demonstrează tuturor că felul în care a gestionat situația de la Suceava a făcut ca președintele liberalilor suceveni, să nu mai aibă nicio influență în fața liderilor liberali aflați la butoanele guvernării? Nu știm. Doar ne întrebăm. Și în așteptarea răspunsului, așteptăm niște măsuri clare pentru intrarea în normalitate a vieții sucevenilor”.


Intră acum și în grupul de