PSD Suceava nu tolerează „fronda” lui Octav Cozmîncă


Intră acum și în grupul de

Preşedintele organizaţiei judeţene Suceava a PSD, senatorul Gavril Mîrza, a declarat duminică, presei locale că membrii Biroului Permanent Judeţean al partidului urmează să se întâlnească în perioada următoare, într-un timp destul de scurt, pentru a discuta despre atitudinea fostului senator PSD de Suceava, Octav Cozmâncă.

Gavril Mîrza a lăsat să se înţeleagă faptul că acesta riscă o serie de măsuri disciplinare care pot merge până la excluderea din partid. Senatorul Gavril Mîrza a declarat că a primit scrisoarea deschisă semnată de Octav Cozmâncă prin care acesta anunţă că se autosuspendă din partid şi că vrea să înfiinţeze Alianţa de Stânga în cazul în care PSD nu se reformează din temelii.

Liderul sucevean a mai arătat că acesta era autosuspendat de mai mult timp din PSD pentru că nu activa de mai multă vreme în partid. „Domnul Cozmâncă s-a autosuspendat de mai mult timp pentru că nici nu a mai fost activ în cadrul organizaţiei, iar înregimentarea într-o echipă concurentă echipei PSD şi susţinerea unui alt candidat decât Mircea Geoană, chiar dacă acel candidat a fost membru PSD, duce la discutarea în BPJ a unei asemenea atitudini”, a ţinut să precizeze preşedintele PSD Suceava.

Gavril Mîrza a mai spus că a avut o discuţie cu Octav Cozmâncă despre solicitarea sa scrisă de autosuspendare şi că l-a rugat să mai reflecteze asupra decizia întrucât este membru fondator al partidului şi nu poate alege o altă cale decât PSD. Preşedintele PSD Suceava a menţionat că BPJ al PSD Suceava urmează să se întâlnească în perioada următoare şi va analiza situaţia lui Octav Cozmâncă şi eventualele sancţiuni care vor fi aplicate.


Intră acum și în grupul de