Cozmîncă, dat afară din PSD Suceava ca o „măsea stricată” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Fostul senator PSD de Suceava, Octav Cozmîncă, a fost exclus din PSD, formaţiune în care activa din punct de vedere politic, ca urmare a acuzelor şi declaraţiilor pe care le-a făcut într-o scrisoare deschisă remisă liderilor PSD şi mai multor ziare şi agenţii de presă, către actuala conducere a partidului.

Biroul Permanent Judeţean al PSD Suceava s-a reunit în şedinţă extraordinară, duminică seară, la puţin timp după ce scrisoarea a făcut valuri în presă, şi a decis cu votul unanim a celor 17 membri prezenţi, din 21 cât numără BPJ, excluderea fostului senator din partid.

Purtătorul de cuvânt al organizaţiei judeţene Suceava a PSD, profesorul Virginel Iordache, a declarat într-o conferinţă de presă că organizaţia sa nu se va mai întoarce la “epoca Cozmîncă” şi a catalogat gestul fostului senator ca fiind “o reacţie nostalgică şi inoportună”.

“Sub nici o formă PSD nu se va mai întoarce la epoca Octav Cozmîncă. Foşti membri de genul Conţac, Mischie sau Cozmîncă nu au înţeles că PSD a trecut într-o nouă etapă. Şi plecarea lui Cozmîncă este o etapă în reformarea PSD”, a spus Virginel Iordache. El a ţinut să precizeze că autosuspendarea din PSD, pe care a anunţat-o fostul senator, nu poate fi invocată din punct de vedere statutar, deoarece ea intervine doar în condiţiile în care persoana este incompatibilă cu o funcţie sau este cercetată penal, iar la Cozmîncă, nici un caz nu este valabil.


Intră acum și în grupul de