Orest Onofrei: „E nevoie de maxim două sute de parlamentari”


Intră acum și în grupul de

Senatorul PD-L de Suceava, Orest Onofrei, care deţine funcţia de secretar al Senatului, consideră că propunerea şefului statului, Traian Băsescu, de a se reduce la 300 numărul de parlamentari români este nesemnificativă şi că numărul acestora trebuie să fie sub două sute. „Este o reducere nesemnificativă. După părerea mea e nevoie de maxim două sute de parlamentari. Altfel, va fi o Cameră ce se va mişca greoi”, a explicat Onofrei.

Parlamentarul sucevean a declarat joi că s-a pronunţat de mai multe ori în privinţa promovării unui proiect de lege privind reducerea numărului de parlamentari pentru următorul exerciţiu electoral. El a arătat că numărul parlamentarilor români este sensibil egal cu cel al parlamentarilor din Franţa sau Germania ce au o populaţie de câteva ori mai mare.

Totodată, Onofrei este de părere că această reformă va determina şi creşterea în importanţă a instituţiei parlamentarului. „Pe lângă reducerile de cheltuieli care se realizează astfel, va creşte în schimb importanţa instituţiei parlamentarului”, a subliniat secretarul Senatului.


Intră acum și în grupul de