Pentru un ”pumn de arginti” senatorul PNL de Suceava, Tiberiu Prodan, unul dintre membrii fondatori ai partidului, a trecut la PD-L


Intră acum și în grupul de

Senatorul PNL de Suceava, Tiberiu Aurelian Prodan, a anunţat, luni, că a trecut în tabăra celor de la PD-L şi că se alătură echipei lui Gheorghe Flutur. El a spus în plenul Senatului României că va activa ca parlamentar independent, în grupul PD-L. Trădarea lui Prodan nu este întâmplătoare şi, chiar dacă oficial el susţine că gestul pe care l-a făcut se datorează în principal „unei situaţii care trenează în organizaţia PNL Suceava”, în realitate două par a fi motivele care au dus la plecare.

Primul ţine de pierderea consistentă a puterii şi încrederii de care se mai bucură senatorul în rândul liberalilor suceveni. Al doilea motiv a fost relatat de presa centrală în cursul zilei de ieri. Astfel, pe blogul său, ziaristul acreditat la Senat din partea Antena 3, Iosif Buble, susţine că liderii democraţi-liberali au intrat în sevraj după anunţul PNL şi PSD care vor semna o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Boc II.

El susţine că PD-L a început să vâneze senatori şi deputaţi ai PSD şi PNL şi, ca dovadă a bunei credinţe, cei de la PD-L promit să dea 25.000 EURO cash pe loc pentru fiecare ales care e gata să treacă la ei. Ziaristul mai arată că această sumă reprezintă doar un avans pentru ceea ce fiecare din ei îşi negociază şi că are informaţii că e vorba de sume între 100.000 şi 500.000 de EURO, în funcţie de importanţă şi de potenţial. Cum nu este pentru prima dată când, în cadrul PNL Suceava, Tiberiu Prodan se plânge că „îi merge” foarte rău din punct de vedere financiar, gestul senatorului pare justificat.

Un ochi plânge…un ochi râde

Şeful de cabinet al senatorului Tiberiu Prodan, Angela Zarojanu, fost viceprimar PNL de Suceava, membru în Biroul Permanent Judeţean al partidului a declarat luni că în noile condiţii date va trebui să părăsească postul pe care-l ocupă. „Nu cred că mai pot sta la cabinetul senatorului”, a mai spus Angela Zarojanu.

Pe de altă parte, prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene Suceava a PD-L, senatorul Orest Onofrei, a declarat că salută decizia lui Tiberiu Prodan de a reveni alături de echipa lui Gheorghe Flutur, care este liderul PD-L Suceava şi a fost preşedintele organizaţiei liberale sucevene, până în 2007. „Este un membru fondator al PNL Suceava care a decis să vină alături de PD-L”, s-a bucurat Orest Onofrei.


Intră acum și în grupul de