Deputatul PD-L Dumitru Pardau pofteste PSD „in opozitie de sus pana jos”


Intră acum și în grupul de

„PSD să treacă în opoziţie de sus până jos, nu să fie cu un picior în opoziţie şi cu unul la putere”, a solicitat marţi, secretarul Camerei Deputaţilor Dumitru Pardău, deputat PD-L de Suceava, care consideră că PSD este disperat după putere.

Parlamentarul sucevean a declarat că Guvernul este politic şi că trebuie să îşi asigure în teritoriu sprijinul şi echipa cu care să îşi realizeze politicile. „Miniştrii nu pot îndeplini programul de guvernare dacă nu au o echipă pe care să se poată baza. Nu suntem naivi. Membrii PSD din teritoriu, cu siguranţă, nu vor sprijini activitatea miniştrilor PD-L”, a spus Pardău.

El a subliniat că PD-L are capacitatea de a guverna în continuare şi că o va face chiar mai bine, în absenţa fostului partener PSD care nu şi-a înţeles datoria. „Influenţa schimbării guvernului este importantă, dar nu trebuie exagerată. Guvernul se schimbă în mod normal la patru ani şi totuşi ţara merge înainte. Varianta interimatului răspunde obiectivului principal al PD-L de asigurare a funcţionalităţii guvernului”, a spus deputatul Pardău.

El consideră că este important că noul guvern a dat repede semnalul intrării în normalitate şi a garantat angajamentul respectării acordurilor cu FMI şi CE. „Guvernul continuă reforma statului, aşa cum era stabilit. Se va continua cu legea unică a pensiilor, cu legea responsabilităţii fiscale, legea descentralizării şi a standardelor de cost, reducerea cheltuielilor bugetare”, a mai spus Pardău.

Deputatul PD-L a subliniat că Guvernul continuă politica de investiţii accelerate, alocând deja pentru infrastructură aproape 1,5 miliarde lei şi a subliniat că există o rezervă valutară record la BNR de 30,6 miliarde de euro, iar FMI a revizuit, în scădere, prognoza privind deficitul de cont curent al României în 2010 de la 6,5% la 5,6%.


Intră acum și în grupul de