Pardau: „Coalitia 322 a revenit in Parlament”


Intră acum și în grupul de

„Constat că a revenit în Parlament coaliţia 322 cu toate că nu a fost legitimată de popor”, a declarat miercuri secretarul Camerei Deputaţilor Dumitru Pardău, deputat PD-L de Suceava, arătând că în şedinţa Birourilor permanente reunite reprezentanţii PSD, PNL şi UDMR au comis mai multe abuzuri ce vor putea fi oprite doar dacă până în 7 decembrie va fi vacanţă parlamentară fără plată. „Pentru a preveni abuzurile şi a preveni alte năzbâtii ale parlamentarilor PSD, PNL şi UDMR soluţia este vacanţa parlamentară fără plată până în 7 decembrie”, a spus deputatul PD-L.

Potrivit lui Pardău, în ceea ce priveşte cererea preşedintelui privind organizarea unui referendum, aceasta trebuia doar înscrisă prima pe ordinea de zi. „Această solicitare nu se supune votului, ci trebuie înscrisă pe primul loc”, a explicat secretarul Camerei Deputaţilor. El a mai arătat că preşedintele Mircea Geoană a votat de două ori pentru ca această solicitare a preşedintelui să fie trimisă comisiilor juridice. „Mircea Geoană se consideră un superman şi este singurul om din România cu două voturi”, a subliniat Pardău.

Totodată, deputatul democrat-liberal consideră că parlamentarii PSD, PNL şi UDMR au refuzat dreptul Guvernului de a-şi asuma răspunderea pe Legea privind pensiile pentru a proteja privilegiile parlamentarilor. „Gestul acestora este împotriva cetăţenilor ce aşteaptă o lege a pensiei unitară”, a spus Pardău, evidenţiind că prin atitudinea adoptată, PSD, PNL şi UDMR doresc să menţină pensiile actuale ale parlamentarilor.


Intră acum și în grupul de