PSD Suceava sustine ca problema pensiilor parlamentarilor poate fi solutionata de Emil Boc prin emiterea unei OUG (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

”Boc să dea o Ordonanţă de Urgenţă până luni prin care să reducă pensiile parlamentarilor şi să le transfere în zona pensiilor de stat”, a solicitat vineri, prim-vicepreşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, care consideră că proiectul legii pensiilor pentru care Guvernul vrea să-şi asume răspunderea nu face decât să micşoreze pensiile românilor şi să mai producă o categorie de oameni nemulţumiţi, după ce sindicatele au ieşit deja în stradă.

Potrivit parlamentarului sucevean, legea pensiilor propusă de Guvernul Boc 2 are multe lacune şi cel mai grav este că afectează cuantumul pensiilor. Astfel, el a arătat că în prezent punctul de pensie se calculează în funcţie de salariul mediu brut pe economie, iar în proiectul susţinut de Emil Boc se calculează în funcţie de inflaţie.

Deputatul PSD a explicat că salariul mediu brut pe economie va creşte cu mult mai mult decât inflaţia, subliniind că inflaţia poate atinge 2-3 procente în timp ce la salariul mediu pe economie creşterea poate fi, după criză, şi de peste zece procente. ”De fapt, Emil Boc îngheaţă pensiile mici şi acoperă aceasta cu un demers populist privind pensiile parlamentarilor pe care îl poate soluţiona printr-o Ordonanţă”, a spus Nechifor.

La rândul său, preşedintele PSD Suceava, senatorul Gavril Mîrza, i-a cerut lui Emil Boc să emită o Ordonanţă de Urgenţă privind pensiile parlamentarilor până marţi.”Ar trebui să emită această Ordonanţă până marţi când Guvernul va cădea după adoptarea moţiunii de cenzură”, a declarat Mîrza.


Intră acum și în grupul de