Primarii PSD din Dolhasca, Adancata, Malini si Patrauti sprijina candidatura lui Basescu


Intră acum și în grupul de

Patru primari social-democraţi din judeţ sprijină candidatura la preşedinţie a lui Traian Băsescu, a anunţat vineri, secretarul general al PD-L Suceava, deputatul Ioan Bălan. Potrivit acestuia, este vorba despre primarul din oraşul Dolhasca şi primarii din comunele Adâncata, Mălini şi Pătrăuţi, care nu intenţionează să se alăture PD-L, ci doar susţin candidatura candidatului PD-L la Preşedinţie.

Pe de altă parte, preşedintele PSD Suceava, Gavril Mîrza, a spus că cei patru au fost intimidaţi pentru a face aceste declaraţii şi a cerut membrilor PSD să reziste până după 6 decembrie când se vor elibera pentru că vor scăpa de acest „sistem ticălos”. „În disperare de cauză, pentru Traian Băsescu, care e în picaj, PD-L aplică toate metodele pentru a atrage susţinători, iar în această acţiune apelează la cele mai josnice forme de intimidare a oamenilor”, a spus preşedintele PSD Suceava.

El a arătat că primarii din Dolhasca şi Adâncata au copii sau rude salariaţi în CJ Suceava sau instituţii subordonate CJ Suceava şi au fost ameninţaţi că aceştia riscă să rămână fără serviciu. „E mai rău decât pe vremea bolşevică”, a spus Mîrza, adăugând că mai mulţi primari PD-L i-au spus că sunt îngroziţi de modul în care sunt trataţi de şefii lor din partid.

„Aceştia ar dori să vină la PSD, dar au fost împiedicaţi de protocolul PDLPSD, dar şi de legislaţia privind migrarea aleşilor locali”, a mai spus preşedintele PSD Suceava. El a făcut un apel aleşilor şi membrilor PSD să reziste presiunilor PDL până după alegerile prezidenţiale. „Fac un apel să reziste până în 6 decembrie când se vor elibera şi vor scăpa de acest sistem ticălos”, a mai spus Gavril Mîrza.


Intră acum și în grupul de