Deputatul Ioan Balan sustine ca PSD face presiuni asupra primarilor PD-L si nu invers (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Deputatul PD-L de Suceava, Ioan Bălan, secretar general al Organizaţiei Judeţene Suceava a partidului, este de părere că omologul său social-democrat din cameră, respectiv deputatul PSD Ioan Stan este „într-o confuzie totală”.

Bălan a spus acest lucru duminică, specificând şi faptul că Ioan Stan a ajuns să se creadă preşedinte al comisiei de abuzuri şi nu de cercetare a abuzurilor unde este de fapt preşedinte, arătând că acesta face verificări ale unor primari PD-L din judeţ în urma unor plângeri fabricate special împotriva acestora.

Ioan Bălan a declarat într-o conferinţă de presă, că PSD face presiuni asupra primarilor PD-L şi nu invers, aşa cum a declarat la finele săptămânii trecute preşedintele PSD Suceava, senatorul Gavril Mîrza, arătând că la Suceava „s-au fabricat” plângeri împotriva unor primari PD-L ce au fost preluate de Ioan Stan care este preşedinte al Comisiei de cercetare a abuzurilor din Camera Deputaţilor. „Nu cred că domnul Mîrza, care este acum în anticamera de ieşire din viaţa politică, are căderea să acuze de presiuni asupra primarilor”, a mai spus cu destulă maliţiozitate deputatul PD-L, care a mai adăugat că senatorul Gavril Mîrza a iniţiat şi patentat mai multe acţiuni de racolare a primarilor din opoziţie, în perioada cât a fost nr. 1 în judeţul Suceava.

Ioan Bălan a mai spus că şi deputatul PSD Ioan Stan este „în confuzie totală” pentru că se crede preşedinte al comisiei de abuzuri şi nu cea de cercetare a abuzurilor. „La Suceava s-au fabricat plângeri împotriva unor primari PD-L ce au fost preluate de Stan la comisie. Am asistat personal cum Stan negocia soluţii pentru aceste plângeri”, a spus deputatul PDL. El a mai arătat că membri ai PSD Suceava fac presiuni şi asupra lui, în calitate de coordonator al campaniei electorale PD-L în judeţ şi că i se cere „să o lase mai moale” cu acţiunile electorale specifice campaniei pentru alegerile prezidenţiale.

De cealaltă parte, deputatul Ioan Stan, a declarat că la Comisia de cercetare a abuzurilor, pe care o conduce, au fost înregistrate mai multe plângeri privind activitatea unor primari din mai multe judeţe ale ţării, iar din judeţul Suceava a fost cercetată o plângere privind activitatea primarului PD-L din comuna Slatina, Ilie Gherman, care nu a primit în control membrii comisiei de anchetă. „Sunt verificări privind primari din mai multe judeţe ale ţării, din toate partidele”, a mai spus Ion Stan care a arătat că un deputat PD-L din comisie a solicitat chiar verificarea activităţii unui primar PDL din Cluj. „Eu în comisie am un singur vot şi nu eu stabilesc care plângeri sunt verificate ci comisia, prin vot”, a ţinut să reamarce deputatul Ioan Stan.


Intră acum și în grupul de